Arjen ongelmat

Kun olet vaikeassa elämäntilanteessa, voit tarvita apua ja tukea arjessa jaksamiseen. Ota silloin rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihin. Sinun ei tarvitse jäädä pohtimaan asioita yksin, vaan voit kertoa niistä luottamuksellisesti. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.

Taloudellisen tuen hakeminen

Diakonialta on mahdollista hakea taloudellista tukea kertaluonteisesti ennakoimattomassa tilanteessa. Vastaanotolla yhdessä työntekijän kanssa etsitään ratkaisuja ja keinoja vaikeassa elämäntilanteessa selviytymiseen.

Ensisijaisesti apua tulee hakea kaupungin sosiaalitoimelta.

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle tullessasi sinun tulee varata mukaasi joko verkkopankkitunnukset tai tiliotteet sekä mahdolliset toimeentulotukipäätökset ynnä muut tulo/menotilanteestasi kertovat asiapaperit.

Työtä vailla?

Papit ja diakoniatyöntekijät auttavat sinua tarvittaessa työttömyyden kohdatessa. Papeilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus kaikista heille luottamuksellisesti uskotuista asioista. Diakoniatyöntekijöiden kanssa voit myös tulla juttelemaan ja saada heiltä tilapäistä apua esimerkiksi osto-osoituksina kauppaan.

Jos työttömyys käy hyvin raskaaksi, voi joskus olla syytä kääntyä ammattiavun puoleen. Terveyskeskuksen kautta voi pyytää apua myös henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon.

Seurakunnan ja työttömien toiminnasta voit löytää eväitä henkiseen ja taloudelliseen jaksamiseen. Mielekästä tekemistä tarjoaa myös vapaaehtoistyö. Siinä voit auttaa lähimmäisiäsi ja oppia samalla uusia taitoja.

Takuu- ja rästivuokrarahasto

Takuu- ja rästivuokrarahasto on perustettu yhteistyössä Keravan seurakunnan, Keravan kaupungin ja As Oy Nikkarinkruunun kanssa.

Takuu- ja rästivuokrarahaston kautta on mahdollisuus saada korotonta lainaa takuu- tai rästivuokran hoitamista varten.

Diakoniavastaanotolla  selvitetään, onko lainaa hakevalla asiakkaalla mahdollisuus korottoman lainan saamiseen. Lainan myöntämisessä otetaan huomioon asiakkaan ulosottotilanne ja realistinen takaisinmaksukyky yksilöllisesti laaditun suunnitelman mukaisesti.

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään toimeentulotuen edellytysten tarkistamiseksi ja diakoniatyöntekijään selvittääksesi mahdollisuutesi lainan saamiseen.

Keravan seurakunnalla ei ole tällä hetkellä vapaita vuokra-asuntoja.

Parisuhteen ja perheen parhaaksi

Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seurakuntien yhteinen Perheasiain neuvottelukeskus palvelee seurakuntien alueella asuvia. Keskustelut perheneuvonnassa ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Perheneuvonta tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Pääasiallisena työskentelymenetelmänä on terapeuttinen tai sielunhoidollinen keskustelu parien, perheiden ja yksilöiden kanssa. Yleisiä pohdinnan aiheita ovat muun muassa pariskuntien kommunikaatio-ongelmat, erokysymykset tai uskottomuus.

Parisuhteeseen ja perheeseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myös meihin:

Hanna Nikama, perhetyön diakoni, 0400 378 012, hanna.nikama@evl.fi

Eija Pääkkönen, johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja, 0400 378 083, eija.paakkonen@evl.fi

Sini Mäkelä, varhaiskasvatuksen ja perhetyön pappi, 0400 378 091, sini.makela@evl.fi

Diakoniavastaanotto

Diakoniavastaanoton ajanvaraus tiistaisin ja torstaisin klo 9.00-10.00 puhelimitse p. 0400 378 138 tai käymällä diakoniatoimistossa, os. Papintie 6 L (sisäänkäynti Jussilantien puolelta).

Vastaanottoaika pyritään järjestämään samalle päivälle tai heti seuraavalle päivystyspäivälle. Diakoniatyöntekijän tavoitat myös soittamalla seurakunnan puhelinvaihteen kautta, p. 09 478 488 ma-pe klo 8.00-15.45.