Iltapäiväkerho

Iltapäiväkerho on ohjattua, maksullista toimintaa eka- ja tokaluokkalaisille. Koululaisten iltapäivätoiminnan tarkoituksena on tarjota turvallinen iltapäivä pienelle koululaiselle.

Keravalla iltapäivätoimintaa järjestetään yhdessä Keravan kaupungin kanssa. Sekä kaupungin että seurakunnan järjestämään iltapäivätoimintaan haetaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisajan jälkeen iltapäiväkerhoihin voi hakea hakemuskaavakkeella, joka löytyy Keravan kaupungin nettisivuilta.

Hakemuskaavakkeen voi toimittaa täytettynä kaupungin kasvatus- ja opetustoimeen tai seurakunnan iltapäivätoiminnasta vastaavalle varhaiskasvatuksenohjaajalle. Hakukaavakkeen lisätietoihin voi kirjata toiveen, jos haetaan nimenomaan seurakunnan järjestämään iltapäivätoimintaan. Seurakunnan iltapäiväkerhossa ei tarvitse olla kirkon jäsen.

Iltapäiväkerhopaikoista voi kysellä seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Eija Viitaselta p. 0400 378 085 tai eija.viitanen@evl.fi tai kaupungin iltapäiväkerhokoordinaattori Heli Söderqvistiltä.

Seurakunnan iltapäiväkerhot

Seurakunnan iltapäiväkerhot kokoontuvat kouluaikoina klo 12.00-16.00

Kerhopaikat:

Ali-Kerava, seurakuntakeskus Papintie 6 H, p. 0400 378 076

Savion seurakuntatalo, Koivikontie 9, p. 0400 378 028

Kalevan seurakuntatalo, Ritakatu 2, p. 0400 378 025

Killan aluetupa, Kankuripolku 2, p. 0400 378 079

Postiosoite kaikkiin kerhoihin on Keravan seurakunta, PL 134, 04201 Kerava

Mitä iltapäiväkerhossa tehdään?

Iltapäiväkerho tarjoaa lapsille ohjattua vapaa-ajan toimintaa koulun jälkeen. Kerhossa lasta on vastassa tuttu ja turvallinen aikuinen, jolle voi kertoa päivän kuulumisia. Kerhossa on mahdollisuus monenlaiseen toimintaan yhdessä kavereiden kanssa. Kerhossa leikitään, pelataan, piirretään, maalataan ja askarrellaan. Siellä on myös aikaa rentoutumiseen, oleiluun, lukemiseen ja omaehtoiseen toimintaan. Kodinomaisuus, leikki ja luovuus ovat kerhossa tärkeitä. Kerhopäivään sisältyy ulkoilua ja välipala.

Seurakunnan iltapäiväkerhossa otetaan huomioon myös lapsen hengellinen kasvu. Hiljentymishetkissä tutustutaan Raamatun kertomuksiin ja keskustellaan lasten elämään liittyvistä asioista. Pitkään alalla toimineilla ohjaajilla on hyvät valmiudet keskustella lasten kanssa elämän suurista ja pienistä kysymyksistä. Ryhmässä lapset oppivat elämisen taitoja ja toisten huomioon ottamista. Kerhotoiminta tukee osaltaan vanhempien ja koulun kasvatustyötä.

Iltapäiväkerhoja ohjaavat ammattitaitoiset ja koulutetut lastenohjaajat.