Tervetuloa kirkkoon!

Tulossa olevien messujen, muiden jumalanpalvelusten ja hartauksien tiedot löydät tapahtumakalenterista.

Jumalanpalvelukset

Yhteinen jumalanpalvelus on seurakunnan elämän ja toiminnan keskus. Sen toteuttamiseen kutsutaan koko seurakuntaa. Jumalanpalveluksessa ollaan yhtä lailla palvelemassa Jumalaa kuin Jumalan palveltavina.

Ehtoollisjumalanpalvelusta kutsutaan messuksi. Jos ehtoollista ei ole, vietetään sanajumalanpalvelusta.

Messut

Messua vietetään Keravan kirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivisin kirkossa klo 10. Messun jälkeen nautitaan kirkkokahvit n. klo 11.20 .

Kuukauden ensimmäisen sunnuntain messu sopii erityisesti lapsiperheille, sillä se toteutetaan hieman lyhyempänä ja messun yhteydessä on lasten pyhäkoulutuokio. Varsinaista perhemessua vietetään pari kertaa vuodessa ja vauvakirkkoa kerran vuodessa.

Tiistaisin ja torstaisin klo 19 voi hiljentyä viikkomessussa. Lisäksi iltakirkko järjestetään noin kerran kuukaudessa perjantaisin klo 20.30.

Teema-messu on messu, jolla on oma musiikillinen teemansa. Messun toteutukseen otetaan mielellään mukaan myös vapaaehtoisia pienempiin ja isompiin tehtäviin. Messua vietetään noin kahdesti kaudessa.

Hartaushetket

Keskipäivän hetki keskiviikkoisin kirkossa klo 12. Varttitunnin hartaushetken jälkeen kahvittelumahdollisuus joka toinen keskiviikko alasalissa. Tauolla kesä-elokuussa.

Hartaushetki arkisin Katupappilassa klo 10.15.; kesä-elokuussa maanantaisin ja keskiviikkoin.

Tarkemmat tiedot jumalanpalveluksista ja hartaushetkistä löydät tapahtumakalenterista.

Vapaaehtoistehtävät jumalanpalveluksessa

Kirkkoväärtinä toimii jokaisessa sunnuntain messussa 2-3 henkeä. Tehtäviin kuuluu kirkkoon tulijoiden toivottaminen tervetulleeksi, Raamatun tekstien lukeminen sekä kirkkokahvien tarjoileminen. Kirkkoväärtinä voi toimia esimerkiksi perhe.

Kolehdinkantaja voi olla kuka tahansa. Normaalisti kolehdinkantajia ei sovita etukäteen, vaan jokaisella on mahdollisuus osallistua kolehdinkantoon.

Ehtoollisenjakotehtäviä hoitavat valtuutetut ehtoollisenjakajat.

Jumalanpalveluselämästä vastaava pappi Krista Wedman kertoo mielellään lisää, miten juuri sinä voit olla osallisena messun toteutuksessa.

Krista Wedman
pappi