Musiikki

Musiikilla on suuri merkitys ihmisten välisen yhteyden luojana. Kristus on läsnä ja vaikuttaa myös lauletussa sanassa. Tähän perustuu luterilaisen teologian mukaan musiikin erityinen asema muiden taiteiden rinnalla.

Keravan seurakunnassa järjestetään konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia ja muita musiikkitilaisuuksia. Musiikilla on erityinen rooli myös jumalanpalveluksessa.

Seurakunnassa toimii kaksi kuoroa, lauluyhtye sekä kamariorkesteri. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten kuorojen, Keravan musiikkiopiston ja paikallisten muusikoiden kanssa. Konserteissa kuullaan korkeatasoisia vierailijoita Suomesta ja maailmalta.

Keravan seurakunta on mukana myös Kerava Jazzissa.

Konserteista ja muista musiikkitapahtumista saat tietoa tapahtumakalenterista.

Revontulet

Lapsikuoro Revontulet on tarkoitettu kaikille laulamisesta innostuneille kouluikäisille. Revontulten harjoitukset pidetään torstaisin klo 17-18 kirkon alasalissa, Papintie 2.

Kuorossa opetellaan iloista laulamista ja luovaa äänen käyttämistä. Lisäksi laulujen opettelussa käytetään rytmiikkaa ja musiikkiliikuntaa.

Lapsikuoroa ohjaa kanttori Eija Repo.

Oremus

Kamarikuoro Oremus on aikuisten sekakuoro, jossa vakituisia laulajia on tällä hetkellä noin 25. Kuoro esiintyy ueita kertoja vuodessa jumalanpalveluksissa, konserteissa ja muissa tilaisuuksissa.

Kuoro harjoittelee tiistaisin klo 18.30-20.30 seurakuntakeskuksessa. Kuoroa ohjaa kanttori Janne Kaksonen.

OodinNaiset

Lauluyhtye OodinNaiset koostuu Keravan seurakunnan entisen lapsikuoron Sinisiipien kasvateista. Se esiintyy kanttori Eija Revon johdolla.

Kamariorkesteri Castor et Pollux

Seurakunnassa toimii kamariorkesteri Castor et Pollux. Orkesterin soittajat ovat musiikin  harrastajia ja ammattilaisia. Teemme vaihtelevia esiintymisiä pääasiassa seurakunnan tilaisuuksissa. Lisäksi valmistamme omia konsertteja tai teemme yhteistyötä muiden musiikin toimioiden kanssa. Ohjelmistossa on orkesteriteoksia, soolo- ja kuorokantaatteja. Tällä hetkellä mukana jousisoittajia 3+3+2+2+1.

Orkesteria johtaa kanttori Janne Kaksonen.

Koraalikuoro

Uusi aikuisiän sekakuoro aloittaa tammikuussa kanttori Eero Annalan johdolla. Tule mukaan laulamaan, ei ilmoittautumista. Ensimmäinen tapaaminen ma 23.1. klo 15-16 kirkon alasalissa.

Muskarit

Seurakunnassa on muskareita eri-ikäisille lapsille. Muskareihin lapset tulevat yhdessä aikuisen kanssa. Niihin ilmoittaudutaan syksyllä koko lukukaudeksi. Lue lisää muskareista.

Eero Annala
Janne Kaksonen