Tervetuloa rippikouluun!

Kutsumme kirjeitse rippikouluun kaikkia seuraavana vuonna 15 vuotta täyttäviä seurakuntamme jäseniä. Ilmoittautumislomakkeet ja rippikoulukirjeet postitetaan syyskuussa ja rippikoulut alkavat seuraavan vuoden alussa.

Ne nuoret, jotka eivät kuulu kirkkoon, ovat myös tervetulleita rippikouluun. Heidän tulee kuitenkin ilmoittaa yhteystietonsa rippikoulupapille tai kirkkoherranvirastoon, sillä seurakunnalla ei ole heidän osoitetietojaan. Rippikoulun myötä kirkkoon liittyvän on saatava kirjallinen suostumus huoltajiltaan. Jos nuorta ei ole kastettu, hänet kastetaan ennen konfirmaatiota.

Kysy lisää rippikouluista pastori Samuli Koivurannalta, p. 0400 378 041, samuli.koivuranta@evl.fi.

Erityisrippikoulu

Vammaisuus tai sairaus ei ole este rippikoulun käymiselle. Sopivasta rippikouluvaihtoehdosta voi keskustella kehitysvammatyön pappi Tiina Peipon kanssa, p. 040 304 78 68,  tiina.peippo@eteva.fi.

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun käyminen on edellytys yli 15-vuotiaana kirkkoon liittyvälle. Mikäli liittymisen syynä on kutsu kummiksi, tulee liittyjä rippikoulun lisäksi myös konfirmoida. Kirkollinen vihkiminen ei edellytä konfirmaatiota. Mikäli liittyjää ei ole lapsena kastettu, tulee hänet kastaa rippikoulun jälkeen.

Aikuisrippikoulu koostuu tapaamisista papin kanssa sekä itsenäisesti suoritettavista tehtävistä. Sen kesto on kokonaisuudessaan 20 tuntia ja siihen sisältyy vähintään kaksi tapaamista. Myös aikuiselle rippikoulu on tapa tutustua kotiseurakuntaan ja siihen kuuluu kirkkokäyntejä.

Kysy lisää aikusrippikoulusta pastori Krista Wedmanilta, p. 0400 378 101, krista.wedman@evl.fi

Samuli Koivuranta
rippikoulutyön pappi