Helatorstain messu

Helatorstain messu Keravan kirkko

Messun jälkeen nautimme kirkkokahvit ulkona ja istutamme yhdessä reformaation merkkivuoden kukkaistutuksen. Voit kuvauttaa itsesi Marttina. Klo 13.00 alkaen on mahdollisuus seurata presidentti Koiviston hautajaisia suorana lähetyksenä kirkon alasalissa.

Muistatko minkä tähden helatorstaita vietetään?

Päivän aihe on Kristuksen taivaaseen astuminen 40 päivää pääsiäisen jälkeen. Helatorstaina iloitsemme siitä, ettei mikään voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Kristus korotettiin taivaisiin, ja hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Vaikka emme voi saada yhteyttä Kristukseen aistiemme välityksellä, hän on silti keskellämme Pyhän Henkensä kautta sanassa ja sakramenteissa.

Messussa toimii monissa tehtävissä Pertti Raatikaisen kirkkoväärtiryhmä. Liturgina on pastori Kristiina Nyman ja avustavana pappina Markus Tirranen, sekä liturgisena diakonina Hanna Nikama, joka on vielä uusi kasvo seurakunnassamme. Tule tutustumaan! Ehtoollisavustajina toimivat Anni Rusi ja Vaito Niinisalo.

Seurakunnan koraalikuorolla on messussa ensiesiintyminen. Kuoroa johtaa kanttori Eero Annala. Urkurina messussa toimii kanttori Eija Repo.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahveja nautitaan kirkon alasalin edessä juuri vehreyteen puhjenneen kirkkopuiston kupeessa. Helatorstai on valtakunnallisesti yksi reformaation merkkivuoden  juhlapäivistä. Olet tervetullut kuvauttamaan itsesi Marttina sekä "istuttamaan armoa". Teemme seurakunnan puutarhureiden avustuksella Armoa! - kukkaistutuksen kirkonmäelle. Puutarhureilta saa lainaksi puutarhahanskoja ja lapioita.

Kirkon alasalissa on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä presidentti Koiviston hautajaisia klo 13.00 alkaen. Paikalla on pastori Markus Tirranen.

Messu

Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Messuun kokoonnutaan joka sunnuntai klo 10.