Reformaatio 500, kirkko 100: Kalevi Kiviniemi urut, Jari Parviainen laulu

to 24.8. kello 19.00

Reformaatio 500, kirkko 100: Kalevi Kiviniemi urut, Jari Parviainen laulu Keravan kirkko

Elokuun konserttisarjassa kohtaavat Bach ja suomalainen lied

Huippu-urkuri Kiviniemi ehtii Keravallekin

Elokuun konserttisarja jatkuu Keravan kirkossa torstaina 24. elokuuta komeasti urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen ja basso Jari Parviaisen esiintymisellä. Konserttiurkuri Kiviniemi lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen. Hän konsertoi säännöllisesti ympäri maailmaa. Tänä vuonna Kiviniemellä on harvinaisen vilkas vuosi ulkomailla: hänellä on kutsu konsertoimaan muun muassa Pariisin Notre Dameen, Leipzigin Gewandhausiin, Merseburg Domiin, Soulin Sejon Art Centeriin, Tukholman kaupungintalolle sekä Stavangerin konserttitaloon. Lisäksi Kiviniemi soittaa Saksassa laajan kiertueen Finlandia 100 Years -teemalla.

Kiviniemi on tehnyt urallaan yli 160 levytystä. Hän istuu lukuisten merkittävien kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa ja pitää mestarikursseja niin Suomessa kuin ulkomailla. Lahden kansainvälisen urkuviikon taiteellisena johtajana Kiviniemi toimi 11 vuoden ajan.

Laulaja Jari Parviainen kuuluu kansainvälisen tason suuriin bassolaulajiimme jatkaen Martti Talvelan, Matti Salmisen ja Jaakko Ryhäsen luomaa bassoperinnettä.  Parviaisen erittäin matalaa ja vapaasti soivaa ääntä kuvaillaan Talvelan kaltaiseksi todelliseksi suomalaiseksi bassoksi, aidoksi basso profondoksi, syväksi bassoksi.

Parviainen on esiintynyt lied- ja kirkkokonserttien lisäksi kysyttynä bassosolistina keskeisissä kirkkomusiikkiteoksissa sekä oopperoissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Yhdessä Kalevi Kiviniemen kanssa Parviainen on esiintynyt muutaman vuoden ajan Suomen lisäksi muissa Skandinavian maissa sekä Saksassa.  Duo on julkaissut yhteisen levyn Live Concert joka on konserttitaltiointi Düsseldorfin St. Lambertuksen katedraalista.

Tässä Reformaatio 500, Suomi 100 -sarjaan kuuluvassa konsertissa kuullaan kahden edeltäneen konsertin tapaan J. S. Bachin urkumusiikkia ja suomalaista hengellistä liediä. Säveltäjäniminä on tällä kertaa suomalaisia suosikkeja Sibeliusta, Merikantoa ja Kuulaa.

Reformaatio 500, Suomi 100 -konsertti 24.8. klo 19 Keravan kirkossa, Papintie 2. Kalevi Kiviniemi, urut ja Jari Parviainen, laulu (basso). Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Keravan seurakuntakeskus

Duo Free Spirits esiintyy

Duo Free Spirits Keravan seurakuntakeskuksessa 29.4. klo 16

Orkesterikonsertti