Monikulttuurisen työn päivät Keravalla 26.–28.10.2017

Päivien ohjelma

Kaikki tapahtumat Keravan seurakuntakeskuksessa, Papintie 6, ellei toisin mainita.

Torstai 26.10.

klo 12.30–14 Ilmoittautuminen ja mahdollisuus lounaaseen

klo 14 Ekumeenisen Vastuuviikon teemaseminaari: Tyttöjä maailmalta. Miten seurakunnissa tuetaan Suomeen muualta muuttaneita tyttöjä? Ovatko maahanmuuttajatytöt erityisen haavoittuvassa asemassa suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten edistämme tyttöjen integroitumista?

Seminaarin avauspuheenvuoron pitää Ujuni Ahmed, Vastuuviikon lähettiläs ja nuorisotyöntekijä Aseman Lapset ry:ssä. Keskustelemassa ovat Keravan seurakuntalainen ja äiti Hazbije Krasniqi, kasvatuksen hiippakuntasihteeri Mirca Kukkasniemi Lapuan hiippakunnasta, Keravan kaupungin maahanmuuttokoordinaattori Virve Lintula ja Hyvinkään seurakunnan nuori Solafa Peter Ali Alori. Keskustelun juontaa Vastuuviikon koordinaattori Katariina Väisänen. Tilaisuuden alussa esiintyy keravalainen lapsikuoro Revontulet kanttori Eija Revon johdolla.

Vastuuviikon teemaseminaari on maksuton ja kaikille avoin.

klo 15.30 Heavenly donut bar. Kahvia, teetä ja kuulumisia eri puolilta maata.

klo 18 Päivällinen

klo 19 Etno-jazz –henkinen iltamessu Keravan kirkossa, Papintie 2

Perjantai 27.10.

klo 8.45–9.15 Aamukahvia tarjolla

klo 9.15 Selkohartaus, rovasti Riitta Kuusi

klo 9.30 Hätämajoituksesta Aleppon kelloihin – mitä olemme oppineet?
Näkökulmia seurakuntien työhön ja sen kehittämiseen. Tutkijaopettaja Mikko Malkavaara DIAK, kirkkoherra Kaisa Huhtala Länsi-Porin seurakunta ja johtava diakoniatyöntekijä Liisa Tiilikainen, Siilinjärven seurakunta. Keskustelussa mukana myös  Marja-Liisa Laihia.

klo 11–12.30 Työpajat:

1. Etnomusiikin työpaja (Pekka Nyman)

2. Polarisoitumisen haasteet – toimintamenetelmien työpaja (Janette Grönfors, Eirasismille-hanke)

3. Monikulttuurisuus jumalanpalveluksessa (Hans Krause)

4. Paikallisekumenian työpaja: yhteyden rakentaminen kristittyjen maahanmuuttajien yhteisöihin (Markus Silvola)

5. Vapaaehtoistoiminnan parhaat käytännöt (Maarit Koskensalo-Tiainen ja Kotkan seurakunnan aktiiveja)

6. Uskontodialogia kaupungilla –suunnistus (Anssi Almgren)

klo 12.30–13.30 Lounas

klo 13.30 Polkuja kirkon työhön ja vastuunkantajiksi - paneelikeskustelu. Mukana muun muassa Saifuldeen Alani Helsingistä ja Azra Tayebi Kauniaisista. Keskustelua ohjaa pastori Chris Montgomery.

klo 15 Päiväkahvi

15.30 Työpajat toisen kerran

klo 17 Päivällinen

klo 18 Yhteisten muistojen bulevardilla Marja-Liisa Laihian kanssa: 1999–2018

Lauantai 28.10.

klo 10–16 Joyful Celebration -musiikkijuhla Keravan kirkossa.  Joyful Celebration -musiikkijuhlassa esiintyy seurakuntien kansainvälisiä kuoroja, musiikkiryhmiä, sooloartisteja, runonlausujia ja draamaryhmiä. Musiikin ja esitysten lomassa on tarjolla lounasta klo 12–13 (5 €) ja iltapäivällä kahvia. Muuten päivä on yhtä musiikin ja luovien esitysten kavalkaadia. Tällä tapahtumalla liitymme reformaation merkkivuoden teemaan Liberated By God´s Grace ja iloitsemme yhdessä Jumalan ihmeellisestä armosta ja rakkaudesta luotujaan kohtaan. Juontajana Anssi Almgren, mukana house band.
Joyful celebration musiikkijuhla kirkossa 28.10.2017

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan 13.10.2017 mennessä verkossa https://www.lyyti.in/monikultt2017

Ohjelma ja ruokailut ovat maksullisia, Vastuuviikon teemaseminaaria ja Joyful Celebration -musiikkijuhlaa lukuunottamatta. Musiikkijuhlassa lounasmaksu 5 € käteisellä.

Voit osallistua yhteen tai kahteen päivään.

Opiskelijoilta ei peritä ohjelmamaksua. Lauantain musiikkijuhla on maksuton (lounas 5 €).

Majoitus

Majoitusta tarjolla sopimushinnoin:

Järvenpään Scandic:  88 € /vrk (1hh) tai 108 € /vrk (2hh). Varaukset 12.10.2017 mennessä www.scandichotels.fi (varaustunnus BKIR261017).

Tuusulan Gustavelund:  to-pe 105 € (1hh) / 132 € (2hh) ja pe-la 85 € (1hh) / 113 (2hh).  Varaukset reception@gustavelund.fi tai  09 273 751 (varaustunnus monikulttuurisuus).

Avoimet työpaikat

Seurakunnassa mahdollisesti avoinna olevat työpaikat löydät alta.

Koko kirkon avoimet työpaikat löytyvät kirkon rekrytointisivustolta.

Suunnittelutyöryhmässä mukana olleet

Marja-Liisa Laihia, monikulttuurisen työn asiantuntija, Kirkkohallitus
Vesa Häkkinen, kansainvälisen työn koordinaattori, Kirkkohallitus
Hannu Lätti, kansainvälinen työ, Helsingin hiippakunta