Yhteisvastuu

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtee keräämään rahaa yhteisvastuukeräykseen. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon suurin vuosittainen keräys, joka auttaa hädänalaisia uskontoon, syntyperään tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Vuosittain 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun kautta kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien avustustyöhön.

Voit olla mukana monin eri tavoin: vapaaehtoisena lipas- tai listakerääjänä, lahjoittajana, tapahtumiin osallistumalla tai Yhteisvastuu-tuotteita hankkimalla.

Yhteisvastuu 2018

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksen avulla torjutaan nälkää ja köyhyyttä. Suomessa keräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissä pahiten kärsineitä ihmisiä. Avun vie perille Kirkon ulkomaanapu.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä.

Yhteisvastuukeräys 2018 Kuva Kirkkopalvelut

Yhteisvastuutapahtumat 2018 Keravan seurakunnassa

Yhteisvastuukeräyksen aloitusmessu
kynttilänpäivänä su 4.2. klo 10 kirkossa

Yhteisvastuukonsertit

Hengellisten laulujen ja sävelmien ilta su 11.3. klo 17 kirkossa. Jukka Pohjolan-Pirhonen, laulu ja kitara. Vapaa pääsy, kolehti Yhteisvastuulle.

Palmusunnuntain kirkkokonsertti 25.3. klo 18 kirkossa. Sielun säveliä -kirkkokonsertti Yhteisvastuulle. Pauliina Hyry, urut ja Seeli Toivio, laulu ja sello. Soivaa hiljaisuutta, lepoa ja kauneuden rauhaa sellon, ihmisäänen ja urkujen kertomina. Iloa ja voimaa matkalla kärsimyksestä valoon. Bach, Mendelssohn, Merikanto, Järnefelt, Kuula, Frescopaldi. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Lipaskeräykset Keravalla

pe 9.2. klo 10-20
la 10.2. klo 10-18
la  17.3. rippikoululaiset mukana
pe 23.3. klo 10-20
la 24.3. klo 10-18, rippikoululaiset mukana
pe 27.4. klo 6.30-9 rautatieasemilla
la 28.4. klo 10-18

Jos haluat tulla mukaan lipaskerääjäksi, ota yhteyttä keräyspäällikkö Jukka Pohjolan-Pirhoseen, p. 0400 378 044.

Jukka Pohjolan-Pirhonen
pappi