Neuvontaa arjen raha-asioihin

Ahdistaako rahatilanteesi? Huolettaako sinua miten saat rahasi riittämään tai miten selviät veloistasi?

Diakoniatyöntekijöiden lisäksi Keravan seurakunnassa Raha-asianeuvonta Rari tarjoaa yksilöllistä apua raha-asioiden hoitamiseen.

Rari-neuvojat ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka auttavat sinua maksutta. Vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia. Heidän kanssaan voit käydä esimerkiksi läpi tuloja ja menoja, miettiä omien velkojen maksusuunnitelmaa tai saada apua erilaisten lomakkeiden täyttämiseen. Toisen kanssa pohtimalla voit saada asiaan aivan uuden näkökulman. Ota rohkeasti yhteyttä, jos raha-asiasi mietityttävät.

Rari-toiminnassa Keravan ja Järvenpään seurakunnat tekevät yhteistyötä ja koulutettuja Rari-neuvojia on yhteensä 19.

Mikä on Rari?

• Neuvonta on tarkoitettu Keravalla asuville.
  • Tavoitteena on tehdä asiakkaan taloudellinen tilanne näkyväksi.
  • Toiminta tapahtuu Keravan sekä Järvenpään seurakunnan tiloissa ja toiminnasta vastaavan työntekijän tukemana.
  • Koulutetut vapaaehtoiset toimivat pareittain. He ovat vaitiolovelvollisia. He tapaavat neuvottavia henkilökohtaisesti, luottamuksellisesti ja määräajan. Vapaaehtoinen toimii neuvonnassa etunimellään.
  • Yksi tapaaminen kestää noin tunnin.
  • Tapaamisia asiakkaan kanssa on 2-5 kertaa.
  • Tyypillinen neuvonta on tulojen ja menojen kirjausta, taloussuunnitelmien tekoa sekä lempeää, mutta realistista keskustelua siitä, miten rahat voidaan saada riittämään vaikeassakin tilanteessa sekä tarvittaessa ohjausta eteenpäin.

Jos raha-asiasi painavat mieltä:

Ota yhteyttä joko seurakunnan diakoniatyön vastaanotolle. Vastaanoton puhelinpäivystys tiistaisin ja torstaisin klo 9–10 p. 0400 378 138 tai Rari toiminnasta vastaavalle Kirsi Helinille p. 0400 378 011, rari.kerava@evl.fi