Avioliiton esteiden tutkinta

Ennen vihkimistä toimitetaan avioliiton esteiden tutkinta.

Siten varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu. Esteiden tutkintaa täytyy pyytää viimeistään viikkoa ennen vihkipäivää. Jos toinen puolisoista on ulkomaalainen, esteiden selvittely voi kestää viikkoja, joten liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin.

Avioliiton esteidentutkinnassa Keravan seurakunnan jäseniä palvelee Vantaan keskusrekisteri. Myös maistraatti voi suorittaa esteidentutkinnan, mutta silloin siihen ei sisälly kirkolliseen vihkimiseen tarvittavia rippikoulutietoja. Kirkkohäitä suunnittelevien tulee siis pyytää esteidentutkintaa seurakunnasta.

Avioliiton esteiden tutkinta

Verkossa sähköisessä asiointipalvelussa esteidentutkinta.fi.

Vantaan keskusrekisteri
Vernissakatu 4, PL 56, 01301 Vantaa
vantaa.keskusrekisteri@evl.fi

Kuulutukset

Solmittavan avioliiton puolesta voidaan lukea esirukous sunnuntain jumalanpalveluksessa. Näistä ns. kuulutuksista sovitaan erikseen kirkkoherranviraston kanssa tai sähköpostitse tai vaikkapa avioliiton esteiden tutkintalomakkeen mukaan liitetyllä kirjeellä. Kuulutukset voidaan lukea kihlaparin toivomana sunnuntaipäivänä ennen vihkimistä. Kirkon ei välttämättä tarvitse olla oman seurakunnan kirkko. Haluttu kuulutuspäivä ja -paikka on hyvä ilmoittaa kirkkoherranvirastoon viimeistään viikkoa ennen kyseistä päivää. Keravan kirkossa on jumalanpalvelus joka sunnuntai klo 10.

Papintie 6 A, 2.krs
Papintie 6, 2. krs

p. 09 4784 8321tai 09 4784 8323
faksi: 09 4784 8400
postiosoite: Keravan seurakunta, Kirkkoherranvirasto, PL 134, 04201 Kerava
keravan.seurakunta@evl.fi

• papin ja kanttorin varaaminen
  • tilojen varaaminen

Aluekeskusrekisteri

Vernissakatu 4, PL 56, 01301 Vantaa
vantaa.keskusrekisteri@evl.fi

Keskusrekisterissä hoidetaan

Keravan seurakunnan kirkonkirjojen pito siirtyi vuoden 2019 alusta Vantaan keskusrekisteriin. Vuoden alusta lähtien Keravan seurakunnan jäsenet voivat tilata virkatodistuksen tai sukuselvityksen Vantaan keskusrekisteristä, joka palvelee keravalaisia myös ennen vihkimistä tehtävään avioliiton esteiden tutkintaan liittyen. Kaikissa virkatodistusasioissa voi asioida myös Keravan seurakunnan kirkkoherranvirastossa, josta tilaukset välitetään Vantaan aluerekisteriin. Maksuttoman, niin sanotun elää-todistuksen, voi edelleen noutaa myös Keravan kirkkoherranvirastosta.