nuoria istumassa meren äärellä.

Rippikoulut 2021

Tervetuloa rippikouluun!

Moni asia elämässä toistuu, mutta rippikoulu käydään vain kerran. Ripari on mahdollisuus oppia uutta uskosta, johon sinut on kastettu. Siellä tutustut uusiin ihmisiin ja konfirmaation myötä saat lisää oikeuksia. Konfirmaation jälkeen sinusta voi tulla kummi, saat oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella ja 18 vuotta täytettyäsi saat mahdollisuuden kirkkohäihin. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Siihen kuuluu oman ryhmäsi kokoontumisia ja kaikille riparilaisille yhteisiä tilaisuuksia.

Vuoden 2021 rippikoulut

Vuonna 2021 järjestetään 18 rippikoulua, joilla 15 on leirijakso. Leiririppikoulut järjestetään Vihdin Nuottakodossa, Suomenlinnassa ja Viron Põltsamaalla. Lisäksi toteutetaan seurakuntien yhteinen vaellusrippikoulu Lappiin. Ilta- ja päivärippikoulut sekä leiriä edeltävät kaupunkipäivät pidetään seurakunnan tiloissa Keravalla (yöt kotona). Kehitysvammaisille nuorille järjestetään oma rippikoulu Nuottakodossa.

Vuoden 2021 rippikouluihin ilmoittautuminen on päättynyt 7.10.2020. Kaikissa rippikouluun liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seurakuntapastori Samuli Koivurantaan.

rippikoulutyön pappi

Olen seurakuntalainen ja pappi. Työssäni toimin normaalien papin tehtävien lisäksi rippikoulutyön kokonaisuudesta vastaavana pappina. Minua lähellä on monenlaisen seurakunnan yhteisesti toimittama yhteinen messu.

Perhe-elämä, liikunta ja musiikin harrastaminen pitävät jalat tarpeellisesti maan pinnalla.