Hengellinen improvisaatiokonsertti

Hengellinen improvisaatiokonsertti Keravan seurakuntakeskus

Säveltäjä, pianisti Eero Hämeenniemi improvisoi hengellisten teemojen pohjalta. Spirituaalit, virret ja vanhan ja uuden kirkkomusiikin melodiat tarjoavat lähtökohdan soittajan mielikuvitukselle. Konsertissa voi olla myös täysin vapaata improvisaatiota. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Meditaatiokonsertti on erilainen kuin muut konsertit. Siitä puuttuvat perinteisen konsertin ulkoiset muodot: kumartelut, suosionosoitukset, tulemiset ja menemiset, kukitukset. Improvisaatiokonsertissa sekä soittaja että kuulija hiljentyvät yhdessä musiikin äärelle ja lähtevät matkalle henkiseen ja hengelliseen maailmaansa. Mukaan voi ottaa myös tyynyn tai joogamaton, joilla maata ja hiljentyä.

Eero Hämeenniemi on suomalainen säveltäjä, improvisoiva pianisti, taiteilijaprofessori (2012-2016) ja Sibelius-Akatemian dosentti. Hänen musiikkiaan on soitettu neljällä mantereella, mm. lähes kaikissa Euroopan maissa. Viime vuosien tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat olleet Hampurin Ensemble Resonanz ja Australian Chamber Orchestra sekä Helsinki Filharmonia. Eero sävelsi vuoden 2016 Kirkko Soikoon-festivaalin tilausteoksen Lux et Tenebrae, kantaesitys Helsingin Tuomiokirkossa 18.3.2016.

Hämeenniemi on soittanut sooloimprovisaatiokonsertteja eri puolilla Eurooppaa, muun muassa Itävallassa, Italiassa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa. Viime aikoina hän on  improvisoinut Palermossa, Roomassa, Helsingissä, Porissa, Rovaniemellä, Kuopion musiikikeskuksessa, Joensuussa, Järvenpäässä ja Keravalla. Ensi syksynä hän soittaa hengellisen improvisaatiokonsertin mm. Paavalin kirkossa osana Musica Sacra-festivaalia. Triokokoonpanossa hän on soittanut mm. Esa Pietilän ja Mika Kallion kanssa, sekä kvartettina Pietilän, Joe Fondan ja Harvey Sorgenin kanssa.

Olen kanttori ja musiikin maisteri Sibelius-Akatemian koulutusohjelmasta, sävellysprojekti suuntautumisvaihtoehtona. Rakkaudet ovat muuttuneet vuosien varrella, mutta urkujen soittamisen palo säilyy yhä. Toteutan mielelläni niin häiden kuin hautajaistenkin yksilölliset musiikkitoiveet.

Instrumenttini ovat urut ja piano. Laulan myös sekä  kutsun laulamaan kanssani. Säveltäminen ja musiikin sovittaminen ovat työtapojani.

Harrastan uintia, henkistä lainelautailua sekä pyöräilyä läpi neljän vuodenajan.

Mottoni on: "Viisaus on pikemminkin tanssi kuin marssi".

Katupappila

Hartaus

Maanantaina 9.12. klo 10.15 hartauden yhteydessä Kimmoke-bändi soittaa joululauluja ja omia lauluja Katupappilan Olohuoneessa.

Savion seurakuntatalo

Kauneimmat joululaulut

Ensin klo 17 joulupuuro ja klo 18 yhteislaulua Savion seurakuntatalossa. Mukana kansanlaulukuoro Hytkyt johtajanaan Sirkka Kosonen.

Kalevan seurakuntatalo

Kauneimmat joululaulut

Yhteislaulutilaisuuksissa lauletaan Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut -vihkosesta tuttuja ja uusiakin joululauluja. Tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuralle.