Raamattua ja rukousta yhdessä

Raamattu- ja rukousryhmät

Raamattu- ja rukouspiirien vetäjinä toimivat vapaaehtoiset seurakuntalaiset. Piireissä luetaan Raamattua kirkkovuoden mukaan ja keskustellaan luetuista kohdista. Illan aikana saatetaan myös laulaa virsiä tai hengellisiä lauluja ja rukoilla yhdessä sekä seurakuntaan jätettyjen rukouspyyntöjen että henkilökohtaisten asioiden puolesta. Piirejä on sekä naisille että miehille eri puolilla Keravaa. Ennakkotietoja Raamatusta ei tarvita, vain kiinnostus riittää.

KAPPELIN RUKOUSPIIRI
Tiistaisin parittomilla viikoilla klo 18.30–20.15 seurakuntakeskuksen kappelissa 15.1. alkaen 7.5. asti.

KATUPAPPILAN AVOIN RUKOUSPIIRI
Kokoontumisten runkona on Raamatun tekstit, Isä meidän -rukous, lyhyitä rukouksia sovittujen aiheiden puolesta sekä lopuksi Herran siunaus. Vastuuhenkilöinä toimivat Arja Roikonen ja Eeva Airila. Tule mukaan, kun sinulle sopii. Keskiviikkoisin parillisilla viikoilla klo 9–9.45 Katupappilassa 9.1. alkaen 15.5. asti.

SANAA SIMPPELISTI
Avoin keskusteluryhmä Raamatun äärellä. Tule mukaan, kun sinulle sopii.
Torstaisin parillisilla viikoilla 10.1. alkaen 16.5. asti klo 20–21.30 Katupappilassa. Huhtikuussa kokoontuminen 11.4., ei 4.4. eikä 18.4.

BIBLE STUDIES
There is a place for you! Join us as we discuss various books of the Bible. Tule keskustelemaan ja oppimaan lisää Raamatusta englanniksi. Sunnuntaisin 13.1., 3.2., 17.3., 14.4. ja 19.5. kirkkokahvien jälkeen noin klo 11.30 kirkossa.

MIESTEN RAAMATTUPIIRIT
Torstaisin klo 18–20 Kalevan seurakuntatalossa.
Torstaisin klo 19–21 Savion seurakuntatalossa 10.1. alkaen 16.5. asti.

NAISTEN RAAMATTUPIIRIT
Tiistaisin klo 19–21 Savion seurakuntatalon takkahuoneessa 22.5. asti.
Keskiviikkoisin parillisilla viikoilla klo 18–20 Kalevan seurakuntatalossa 9.1. alkaen 17.4. asti.

Askeleita hengellisellä polulla -ILLAT
Yhteinen matka kohti pääsiäisen iloa! Illoissa alustus, keskustelua ja iltarukous.
Viitenä keskiviikkona klo 18–19.30 seurakuntakeskuksen salissa.
13.2. Hengellisen elämän vaiheita, Arja Roikonen
27.2. Hiljaisuuden merkitys, Ellinoora Siitonen
13.3. Paastonajan perinteet eri kirkkokunnissa, Chris Montgomery
27.3. Virret rukouksena ja voimanlähteenä, Juhani Holma
10.4. Rukoushelmet hiljentymisen tukena, Samuli Koivuranta. Mahdollisuus koota omat rukoushelmet.

Hiljaisuuden retriitti

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Jokaiselle on varattu oma huone. Retriitissä et silti ole yksin vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa.

Hiljaisuuden retriiteistä tiedotetaan sitä mukaa, kun niitä järjestetään. Yleensä hiljaisuuden retriitit järjestetään omassa leirikeskuksessamme Nuottakodossa, ja ne kestävät viikonlopun. Hiljaisuuden retriitin lisäksi tarjoamme arkiretriittejä tai hiljaisuuden päiviä. Löydät näistä kaikista tietoa tapahtumakalenterista.

pappi, vt. kirkkoherra

Olen ollut Keravan seurakunnan pappi vuodesta 2007.

Tällä hetkellä toimin vt. kirkkoherrana. Johtamistapaani kuvailen sanalla palveleva johtajuus.

Ihmisenä minua kuuvaavat sanat määrätietoinen, vakaa, energinen ja vakuuttava.

Vapaa-aikani annan perheelle, harrastuksille ja ystäville. Kilpaurheilun avulla pysyn kunnossa ja jaksan työelämässä virkeänä.

Mottoni on positiivareilta lainattu: "Asenne ratkaisee. Aina!"