Pieni koriste-esine, jossa nainen on peittänyt kasvot kukkiin.

Keravan seurakunnan sururyhmästä tukea menetyksen kokeneille

10.8.2020 10.58

Keravan seurakunnassa alkaa suljettu vertaistukiryhmä, jossa on mahdollista puhua läheisen kuoleman herättämistä ajatuksista ja jakaa tunteita muiden surevien kanssa. Sururyhmä kokoontuu keskiviikkoisin 14.10. alkaen klo 18–19.30 seurakuntakeskuksen kappelissa, Papintie 6.

Mukaan mahtuvat niin läheisensä hiljattain menettäneet kuin nekin, joilla menetyksestä on jo aikaa. Ilmoittautuminen tapahtuu ottamalla yhteyttä pappi Asta Koposeen 20.9. mennessä p. 0400 378 042 tai asta.koponen@evl.fi. Ryhmää ohjaavat pappi Christopher Montgomery ja diakoniatyöntekijä Anna Rauhala.

”Koin sururyhmän tekemän työn arvokkaaksi ja hyväksi.”

Keväällä sururyhmään osallistunut Arto Nivalainen sai ryhmästä henkistä tukea jaksamiseensa sekä surutyönsä tekemiseen.

”Raskasta on ollut tämä aika. Suru on rakkauden hinta, ja se hinta on jokaisen rakkaansa menettäneen maksettava”, Arto Nivalainen toteaa.

Sururyhmässä jokaiselle osallistujalle järjestetään tapaamisten aikana oma kertansa, jolloin kukin vuorollaan pääsee kertomaan tarinansa. Arto Nivalaisen mukaan juuri vertaistuki on ryhmän vahvuus ja voimavara, sillä luottamuksellisessa ilmapiirissä pystyy puhumaan omista asioista.

”Muut tietävät mistä sinä puhut ja miltä sinusta tuntuu, ja sinä tiedät, että he tietävät, koska ovat kokeneet saman itsekin. Se on äärimmäisen arvokasta.”

Surutyöryhmä olisi vielä sopivampi nimi

Arto Nivalaisen mielestä sururyhmän nimeksi sopisi vielä paremmin ”surutyöryhmä”, sillä se sisältää kaksi olennaista sanaa: surutyön sekä työryhmän.

”Ryhmässä jokainen tekee itsenäisesti omaa surutyötään, mutta samalla tarjotaan henkistä tukea muille ja saadaan sitä itsekin. Tällaista kokemusta jakamisesta ei muualta saa. Osallistujista muodostuu työryhmä, joka yhdessä työstää kaikkea kokemaansa surutyötä.”

---

Koronavirustilanne saattavat aiheuttaa yhtäkkisiä muutoksia ryhmän kokoontumiseen. Ajantasaiset tiedot kannattaa aina tarkistaa verkkosivulta www.keravanseurakunta.fi/tapahtumat.