Uutislistaukseen

Katupappilan Olohuoneessa joukkoaltistuminen

Perjantaina 20.11.2020 Keravan seurakunnan Katupappilan Olohuoneessa on ollut aukioloaikana klo 11.30-14.00 henkilö, jolla on myöhemmin todettu koronavirusinfektio. Hän on tuolloin ollut oireeton, mutta tartuttavassa vaiheessa. Altistuneita on 34 henkilöä. Keravan terveyskeskuksen tartunnanjäljitysyksikkö pyrkii mahdollisimman nopeasti olemaan yhteydessä kaikkiin paikalla olleisiin.   

Keravan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä jokaisen tuolloin paikalla olleen tulee jäädä välittömästi karanteeniin, joka kestää 30.11.2020 saakka (30.11. viimeinen karanteenipäivä). Karanteenin aikana pitää välttää lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin. Karanteenissa voi ulkoilla, mutta vain niin, ettei kohtaa muita ihmisiä. Työhön, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin ei saa mennä. Lääkäriin voi mennä akuuttitilanteissa, mutta maskia täytyy käyttää ja Keravan terveyskeskukseen tulee olla yhteydessä ennen sinne hakeutumista.  


Mikäli karanteenin aikana tai sen jälkeen ilmaantuu koronaan sopivia oireita (kurkkukipu, nuha, yskä, hengenahdistus, kuume, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, poikkeava väsymys, haju- tai makuaistin menetys), tulee välittömästi hakeutua koronatestiin. Testiin pääsee helposti osoitteessa www.koronabotti.hus.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai ottamalla yhteyttä terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon (09 2949 3456, ma–to klo 8–15  ja pe 8–14).

 

Lisätietoa Keravan kaupungin sivuilta.

 

2020-11-27 11:39:00.0