Koronaohjeet Keravan seurakunnassa

kasvomaski kasvoilla.
Keravan seurakunnan toiminnassa noudatetaan vahvaa maskisuositusta sekä yleisiä hygieniaohjeita. 

Koronarajoitukset Keravan seurakunnassa tammikuussa


Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen ja Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeiden mukaisesti Keravan seurakunnassa ei järjestetä yleisötilaisuuksia tai aikuisten pienryhmätoimintaa  ajalla 28.12.2021–31.1.2022. Seurakunnissa voidaan toistaiseksi jatkaa vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.  Toiminnassa noudatetaan tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia. 

Sunnuntain messut verkossa, viikkomessut ja Keskipäivän hetket kirkossa 30 henkilölle

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia ja muita vastaavia toimituksia niiden omissa tiloissa. Jumalanpalveluksiin, hartauksiin, kirkollisiin toimituksiin ja diakoniaruokailuihin voidaan ottaa enintään 1/5 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä, kuitenkin maksimissaan 30 henkilöä. Keravan kirkkoon, hautausmaan siunauskappeliin ja Kalevan seurakuntataloon voidaan ottaa 30 henkilöä, muissa tiloissa määrät ovat pienempiä. Tiukentuneiden rajoitusten vuoksi sunnuntain messut toteutetaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa muuta seurakuntaa niin, että pelkästään messun toimittajat ovat paikalla. Messu lähetetään suoratoistona verkossa. Verkkolähetyksen jälkeen kirkkoon voi tulla nauttimaan ehtoollista klo 11.30-12.30. Tällöin paikalla voi ehtoollista jakavien henkilöiden lisäksi olla kerrallaan 30 henkeä. Viikkomessuihin ja Keskipäivän hetkiin seurakuntalaiset voivat tulla paikalle kirkkoon, jolloin läsnä voi olla 30 henkilöä tilaisuuden toimittajien lisäksi.  

Keravan seurakunnan tilojen enimmäisosallistujamäärät, jotka ovat käytössä jumalanpalveluksissa ja hartaukisssa sekä kirkollisissa toimituksissa ja niiden jälkeisissä kahvitilaisuuksissa sekä diakoniaruokailuissa:

Kirkkosali 30 henkeä
Kirkon alasali 7 
Kalevan seurakuntatalon sali 24
Kalevan seurakuntatalon takkahuone 6
Seurakuntakeskuksen iso sali 30
Seurakuntakeskuksen pieni sali 6
Seurakuntakeskuksen kappeli 4
Seurakuntakeskuksen rippikoulusali 6
Seurakuntakeskuksen takkahuone 6
Seurakuntakeskuksen lounge 4
Katupappilan Olohuone 12
Savion kerhotila 10
Hautausmaan siunauskappeli 30
Wanha pappila 12
Ahjon kerhotila 5

Aikuisten toiminta tauolla, lasten ja nuorten ryhmät jatkavat kaupungin linjausten mukaisesti


Kaikki aikuisten pienryhmät ovat tauolle, ja Katupappila on suljettuna. Myöskään seurakunnan kuorot eivät harjoittele tai esiinny tauon aikana.

Lasten päiväkerhot sekä koululaisten iltapäiväkerhot ja harrastekerhot voivat jatkaa toimintaansa Keravan kaupungin linjausten mukaisesti. Myös nuorten toiminta, kuten ISKE-koulutus ja Pappilan perjantait jatkuvat. Lasten ja nuorten toiminnassa ei ole henkilömäärärajoituksia. Muskarit ja perhekerhot ovat tauolla. 

Noudatamme tilaisuuksissa vahvaa maskisuositusta.

Apua ja tukea

Koronatilanne ja epävarmuus voivat tuntua vaikeilta jaksaa, mutta yksin ei ahdistuksen tai huolien kanssa kannata jäädä. Päivystävä pappi on tavoitettavissa  sunnuntaista torstaihin klo 14–18 puhelimitse numerossa p. 0400 378 050. Myös muut työntekijämme ovat käytettävissä puhelinkeskustelua varten. Heidät tavoitat vaihteen kautta, p. 09 478 488. Kirkon keskusteluapu auttaa ja kuuntelee iltaisin klo 18–24 numerossa 0400 22 11 80 tai chatissa ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi.

Lisätietoja: 

Espoon hiippakunnan ohjeet seurakunnille 7.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 7.1.2022