Parisuhteen rukoushetki

Elämän tärkeitä hetkiä on lupa juhlia. Elämänkumppani on suuri ilon aihe, josta voi myös tuoda kiitoksen Jumalalle ja pyytää siunausta parisuhteelle. Parisuhteen puolesta voidaan järjestää rukoushetki niin aviopareille kuin avopuolisoille.
 
Suomessa on mahdollista viettää rukoushetki avioliittoon vihkimisen vuosipäivänä. Rukoushetkeen ei liity juridista merkitystä, mutta ajatuksena on palauttaa mieleen omat häät vuosien takaa. Joskus saatetaan puhua vihkimisen vahvistamisesta tai vihkivalan uudistamisesta.
 
Rukoushetki voidaan toimittaa esimerkiksi sinä päivänä, kun avioliittoon vihkimisestä tai parisuhteen rekisteröinnistä on kulunut vuosi tai kymmenen vuotta jne. Pariskunta voi itse päättää, mikä on hyvä aika tilaisuudelle. Rukoushetken paikaksi sopii erinomaisesti myös koti.
 
Rukoushetken jälkeen voidaan viettää yhteistä perhejuhlaa. Monet parit, jotka aikoinaan pitivät pienet häät, haluavat vuosipäivän rukoushetken jälkeen juhlia suuremmalla joukolla. Perhejuhlan voi järjestää kotona tai esimerkiksi seurakuntien tiloissa, jotka seurakuntalainen saa maksutta käyttöönsä. Tai sitten rukoushetken voi pitää vain lähipiirin läsnäollessa, tai kahdenkeskisenä tilaisuutena.
 
Jos haluat järjestää rukoushetken parisuhteesi puolesta, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon.