nuoria kalliolla.

Sherwood 2

Tervetuloa vuoden 2021 riparille!

Rippikouluun on ilmoittautunut Keravalla runsas 300 nuorta. Hienoa, että sinä olet yksi heistä! Sinulle on varattu paikka

SHERWOOD 2 -RIPARILTA.

Toivotuimmat rippikoulut olivat tänä vuonna ne rippikoulut, joiden leirijakso sijoittuu alkukesään. Valintojen kohdistuessa suurelta osin erityisesti alkukesään, osa jouduttiin väistämättä sijoittamaan myös 4. tai 5. vaihtoehtoihinsa. Nuorten toiveiden toteuttamisen lisäksi tavoitteena on ollut mahdollisimman tasainen ryhmäkoko ja sukupuolijakauma. Rippikoulupaikkoja on jäljellä erityisesti talven ja loppukesän ripareilla. Tiedustelut: samuli.koivuranta@evl.fi.

Kevätkaudella 2021 pääset tutustumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Edellytämme läsnäoloasi kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi harrastustoiminta ei ole pätevä syy jäädä pois tapaamisista. Ilman alla mainittuja käyntejä et voi osallistua konfirmaatioon. Huomioithan, että epidemiatilanne saattaa aiheuttaa muutoksia ohjelmaan.

Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:

Ke 20.1. klo 17-18.30 Ensimmäinen tapaaminen Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
To 28.1. klo 17-20 Ehtoollisopetus ja yhdessä valmisteltu viikkomessu Keravan kirkossa
Pe 12.2. klo 19-21 Pappilan perjantai Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)

La-Su 13.-14.3.Viikonloppu 1 Wanhassa Pappilassa
Su 14.3. klo 10-13 Vanhemmat mukana messussa, lounaalla ja rippikoulussa

la 27.3. klo 14-16 Diakoniatalkoot seurakuntakeskuksessa (Papintie 6)

La-Su 17.-18.4.Viikonloppu 2 Wanhassa Pappilassa

Ke 5.5. klo 19-20 Riparilauluja Keravan kirkossa

*************
Ma-Pe 7.-11.6. Intensiivijakso Wanhassa Pappilassa
Su 13.6. klo 14 Konfirmaatiomessu Keravan kirkossa

Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.

Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huolehdithan mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon.
Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille.

Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

• Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun alussa. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa.
  • Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään.
  • Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta.
  • Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta.
  • Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %.
  • Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund.

Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää!

Iloisiin tapaamisiin,

Samuli Koivuranta
pappi

Sirkka-Liisa Pitkäranta

rippikoulutyön pappi

Olen seurakuntalainen ja pappi. Työssäni toimin normaalien papin tehtävien lisäksi rippikoulutyön kokonaisuudesta vastaavana pappina. Minua lähellä on monenlaisen seurakunnan yhteisesti toimittama yhteinen messu.

Perhe-elämä, liikunta ja musiikin harrastaminen pitävät jalat tarpeellisesti maan pinnalla.