nuoria istumassa meren äärellä.

Rippikoulut 2022

Tervetuloa rippikouluun!

Moni asia elämässä toistuu, mutta rippikoulu käydään vain kerran. Ripari on mahdollisuus oppia uutta uskosta, johon sinut on kastettu. Siellä tutustut uusiin ihmisiin ja konfirmaation myötä saat lisää oikeuksia. Konfirmaation jälkeen sinusta voi tulla kummi, saat oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella ja 18 vuotta täytettyäsi saat mahdollisuuden kirkkohäihin. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Siihen kuuluu oman ryhmäsi kokoontumisia ja kaikille riparilaisille yhteisiä tilaisuuksia.

Vuoden 2022 rippikoulut

Vuonna 2022 järjestetään 19 rippikoulua, joilla 14 on leirijakso. Leiririppikoulut järjestetään Vihdin Nuottakodossa, Suomenlinnassa ja Viron Põltsamaalla. Lisäksi toteutetaan seurakuntien yhteinen vaellusrippikoulu Lappiin. Ilta- ja päivärippikoulut sekä leiriä edeltävät kaupunkipäivät pidetään seurakunnan tiloissa Keravalla (yöt kotona). Kehitysvammaisille nuorille järjestetään oma rippikoulu Leiriniemessä.

Leirien intensiivijaksojen ja konfirmaatioiden ajankohdat löydät vuoden 2022 rippikoulukirjeestä, joka on postitettu kaikille ensi vuonna 15 vuotta täyttäville seurakuntamme jäsenille. Kirjeen löydät pdf-muodossa tämän linkin kautta (ei täysin saavutettava). Voit pyytää kirjeen paperimuodossa seurakunnasta.

Ilmoittatutuminen

Vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumisella 27.9.-10.10.2021. Ilmoittautumislinkit tulevat tälle sivulle.

Ripari-info vanhemmille

Vanhemmille järjestetään oma infotilaisuus sunnuntaina 26.9. klo 16-17.30 seurakuntakeskuksen isossa salissa, Papintie 6.

rippikoulutyön pappi

Olen seurakuntalainen ja pappi. Työssäni toimin normaalien papin tehtävien lisäksi rippikoulutyön kokonaisuudesta vastaavana pappina. Minua lähellä on monenlaisen seurakunnan yhteisesti toimittama yhteinen messu.

Perhe-elämä, liikunta ja musiikin harrastaminen pitävät jalat tarpeellisesti maan pinnalla.