Põltsamaan rippikoulu

Rippikoulusi alkaa tammikuussa. Kevätkaudella 2023 pääset tutustumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Siksi läsnäolosi on kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa tärkeää. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi harrastustoiminta ei ole pätevä syy jäädä pois tapaamisista. Osallistuttuasi alla oleviin tapaamisiin, rippikoulusi huipentuu konfirmaatioon. Olethan yhteydessä ensisijaisesti kirjeen lopussa mainittuihin ohjaajiin, jos tulee kysyttävää.

Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:
Su 22.1. klo 9.00 Ensimmäinen tapaaminen Kirkon alasalissa ja Starttimessu kirkossa klo 10-11.30.
Pe 17.2. klo 17.30-19.30 Pappilan perjantai Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
To 9.3. klo 17-20 Ehtoollisopetus ja yhdessä valmisteltu viikkomessu Keravan kirkossa. Osallistumme yhdessä ehtoolliselle!
La 25.3. klo 13-16 Diakoniatalkoot Seurakuntakeskuksessa (Papintie 6)
Su 16.4. klo 10 Messu Keravan kirkossa, ole paikalla klo 9.45. Osallistumme ryhmänä ehtoolliselle! Sekä messun ja kirkkokahvien jälkeen ripari-info huoltajille sekä nuorille kirkon alasalissa noin klo 12-13.30.
Ke 26.4 klo 18.30-19.30 Riparilauluilta Keravan kirkossa.

******
Ma 10.7. klo 10-15 Kaupunkipäivä Wanhassa Pappilassa
Ti-ti 11.-18.7 Leiri Põltsamaalla
Pe 21.7. klo 13 Konfirmaatioharjoitus Keravan kirkossa
Su 23.7. klo 14 Konfirmaatiomessu Keravan kirkossa (valokuvaus klo 11.30 kirkossa)

Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.
Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Tulosta liitteet sekä täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huomioithan, että yhteishuoltajuudessa tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitukset. Huolehdithan mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon. 
Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille. 

Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

  • Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun kevätjaksolla. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa. 
  • Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään. 
  • Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta. 
  • Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta. 
  • Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %. Mainitkaa tästä maksamisen yhteydessä.
  • Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund. 
  • Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää! 

Huom. nuorta pyydetään tuomaan ensimmäiseen tapaamiseen (22.1.) tämän kirjeen mukana tulleet henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Katsottehan lomakkeet valmiiksi yhdessä nuorenne kanssa, kiitos. Huomioittehan, että yhteishuoltajuudessa tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitukset. 

Iloisiin tapaamisiin,
pastori Tuomas Niskanen
lastenohjaaja Helena Jylhäaho
lastenohjaaja Linda Poutiainen

Ota yhteyttä

pappi
PL 134
04201 Kerava

Johtava kappalainen, pappien ja kanttorien esihenkilö.

lastenohjaaja
pl 134
04201 Kerava

iltapäiväkerho, päiväkerho

lastenohjaaja
PL 134
04201 Kerava

Päiväkerho, perhekerho