Vaellusrippikoulu

Rippikoulusi alkaa tammikuussa. Kevätkaudella 2023 pääset tutustumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Edellytämme läsnäoloasi kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi harrastustoiminta ei ole pätevä syy jäädä pois tapaamisista. Ilman alla mainittuja käyntejä et voi osallistua konfirmaatioon. Olethan yhteydessä ensisijaisesti kirjeen lopussa mainittuihin ohjaajiin, jos tulee kysyttävää.

Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:
Su 22.1. klo 9.45-13 Ensimmäinen tapaaminen Järvenpään kirkossa, kokoonnumme kirkon edessä (Kirkkotie 2, Järvenpää). Osallistumme ensin messuun ja sitten tutustumme vielä koko ryhmän kesken.
Pe 10.2. klo 17.30-19.30 Pappilan perjantai Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
Su 5.3. klo 13-18.30 Ehtoollisopetus ja Valon messu Järvenpään kirkossa. Osallistumme yhdessä ehtoolliselle! Kokoonnumme ensin Kirkonkulman nuortentilaan (Kirkkotie 6,Järvenpää)
La 1.4 klo 9-12 Diakoniatalkoot Seurakuntakeskuksessa (Papintie 6)
Ke 26.4. klo 18.30-19.30 Riparilauluilta Keravan kirkossa.
Su 7.5. klo 10 Messu Keravan kirkossa, ole paikalla klo 9.45. Päivä jatkuu yhteisillä työskentelyillä ja loppuu n.klo 15.30. Osallistumme ryhmänä ehtoolliselle!
Su 7.5. klo 14.15-n.15.30 Riparikohtainen vanhempien ja nuorten tapaaminen Wanhassa Pappilassa. Vaellusinfoa luvassa.

******
La ja Su 22.7. ja 23.7. klo 10-16 Kaupunkipäivät Wanhassa Pappilassa
ma-ma 24.7.-31.7., lähtö klo 6.00 Keravan srk-keskus, vaellus Kevon kanjoni
Pe 4.8. klo 15-17 Konfirmaatioharjoitus Keravan kirkossa
Su 6.8. klo 14 Konfirmaatiomessu Keravan kirkossa (valokuvaus klo 12.00 kirkossa)

Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.
Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Tulosta liitteet sekä täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huomioithan, että yhteishuoltajuudessa tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitukset. Huolehdithan mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon. 
Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille. 

Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

  • Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun kevätjaksolla. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa. 
  • Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään. 
  • Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta. 
  • Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta. 
  • Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %. Mainitkaa tästä maksamisen yhteydessä.
  • Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund. 
  • Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää! 

Iloisiin tapaamisiin,

Katri Ahonen, nuorisotyönohjaaja Keravan seurakunta, katri.ahonen@evl.fi, p. 0400 378 055  
Petri Repo, pappi Järvenpään seurakunta, petri.repo@evl.fi, p. 050 4068033  
Juha Pitkä, nuorisotyönohjaaja, Tuusulan seurakunta, juha.pitka@evl.fi, p. 0400 775 854