Rippikoulut 2022
piirroskuvassa Keravan kirkko, rakennuksia ja nuoria alboissa, teksti Sherwood sekä tienviitta, jossa muun muassa Mäntsälä, Viro, Suomenlinna, nuottakoto.

Tervetuloa rippikouluun!

Moni asia elämässä toistuu, mutta rippikoulu käydään vain kerran. Ripari on mahdollisuus oppia uutta uskosta, johon sinut on kastettu. Siellä tutustut uusiin ihmisiin ja konfirmaation myötä saat lisää oikeuksia. Konfirmaation jälkeen sinusta voi tulla kummi, saat oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella ja 18 vuotta täytettyäsi saat mahdollisuuden kirkkohäihin. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Siihen kuuluu oman ryhmäsi kokoontumisia ja kaikille riparilaisille yhteisiä tilaisuuksia.

Vuoden 2022 rippikoulut

Vuonna 2022 järjestetään 19 rippikoulua, joilla 14 on leirijakso. Leiririppikoulut järjestetään Vihdin Nuottakodossa, Suomenlinnassa ja Viron Põltsamaalla. Lisäksi toteutetaan seurakuntien yhteinen vaellusrippikoulu Lappiin. Ilta- ja päivärippikoulut sekä leiriä edeltävät kaupunkipäivät pidetään seurakunnan tiloissa Keravalla (yöt kotona). Kehitysvammaisille nuorille järjestetään oma rippikoulu Leiriniemessä.

Leirien intensiivijaksojen ja konfirmaatioiden ajankohdat löydät vuoden 2022 rippikoulukirjeestä, joka on postitettu kaikille ensi vuonna 15 vuotta täyttäville seurakuntamme jäsenille. Kirjeen löydät pdf-muodossa tämän linkin kautta (ei täysin saavutettava). Kirjeeseen on päivitetty konfirmaatioiden kellonaikoja 11.10.2021. Voit pyytää kirjeen paperimuodossa seurakunnasta.

Ilmoittautuminen

Vuoden 2022 rippikouluihin on ilmoittauduttu sähköisellä ilmoittautumisella 27.9.-10.10.2021. Ilmoittautumisaika rippikouluihin on päättynyt. Jälki-ilmoittautumisissa ole yhteydessä rippikoulupappi Samuli Koivurantaan (p. 0400-378 041).

Ilmoittautumislinkit (avoinna ilmoittautumisajan):

Rippikoulut 2022 - leirimuotoiset rippikoulut ja päivä- sekä iltarippikoulut (myös pienryhmät): Ilmoittaudu tästä

Erityisrippikoulu 2022: Ilmoittaudu tästä

Muualla rippikoulunsa käyvien ryhmä 2022 (kevätjakso Keravan seurakunnassa): Ilmoittaudu tästä

Siirrän rippikouluni vuoteen 2023 tästä linkistä

Ripari-info vanhemmille

Vanhemmille järjestetään oma infotilaisuus sunnuntaina 26.9. klo 16-17.30 seurakuntakeskuksen isossa salissa, Papintie 6.

rippikoulutyön pappi

Olen seurakuntalainen ja pappi. Työssäni toimin normaalien papin tehtävien lisäksi rippikoulutyön kokonaisuudesta vastaavana pappina. Minua lähellä on monenlaisen seurakunnan yhteisesti toimittama yhteinen messu.

Perhe-elämä, liikunta ja musiikin harrastaminen pitävät jalat tarpeellisesti maan pinnalla.

Johtava nuorisotyönohjaaja

Iloitsen työssäni, kun saan toimia eri ikäisten ihmisten kanssa. Olen ollut Keravan seurakunnan palveluksessa vuodesta 2003. Pidän urheilemisesta ja sen seuraamisesta.