Rippikoulut 2022

värikkäässä piirroskuvassa rippikoululaisia albassa, Keravan kirkko sekä kyltissä paikkoja joissa rippikouluja pidetään.

Tervetuloa rippikouluun!

Moni asia elämässä toistuu, mutta rippikoulu käydään vain kerran. Ripari on mahdollisuus oppia uutta uskosta, johon sinut on kastettu. Siellä tutustut uusiin ihmisiin ja konfirmaation myötä saat lisää oikeuksia. Konfirmaation jälkeen sinusta voi tulla kummi, saat oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella ja 18 vuotta täytettyäsi saat mahdollisuuden kirkkohäihin. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Siihen kuuluu oman ryhmäsi kokoontumisia ja kaikille riparilaisille yhteisiä tilaisuuksia.

Vuoden 2022 rippikoulut

Vuonna 2022 järjestetään 19 rippikoulua, joilla 14 on leirijakso. Leiririppikoulut järjestetään Vihdin Nuottakodossa, Suomenlinnassa ja Viron Põltsamaalla. Lisäksi toteutetaan seurakuntien yhteinen vaellusrippikoulu Lappiin. Ilta- ja päivärippikoulut sekä leiriä edeltävät kaupunkipäivät pidetään seurakunnan tiloissa Keravalla (yöt kotona). Kehitysvammaisille nuorille järjestetään oma rippikoulu Leiriniemessä.

Leirien tärkeät päivämäärät, ohjaajien yhteystiedot ja muut lisätiedot löydät leirien sivuilta:

Leffaripari
Pääsiäisripari
Sherwood 1
Sherwood 2
Sherwood 3
Nuottakoto 1
Nuottakoto 2
Nuottakoto 3
Nuottakoto 4
Nuottakoto 5
Nuottakoto 6
Nuottakoto 7
Suomenlinna 1
Suomenlinna 2
Suomenlinna 3
Põltsamaa
Vaellusripari
Muualla intensiivijaksonsa käyvät

Vuoden 2022 rippikoulukirje on postitettu kaikille ensi vuonna 15 vuotta täyttäville seurakuntamme jäsenille. Voit pyytää kirjeen paperimuodossa seurakunnasta.  Kirjeeseen on päivitetty konfirmaatioiden kellonaikoja 11.10.2021.

Ilmoittautuminen

Vuoden 2022 rippikouluihin on ilmoittauduttu sähköisellä ilmoittautumisella 27.9.-10.10.2021. Ilmoittautumisaika rippikouluihin on päättynyt. Jälki-ilmoittautumisissa ole yhteydessä rippikoulupappi Samuli Koivurantaan (p. 0400-378 041).

Ilmoittautumislinkit (avoinna ilmoittautumisajan):

Rippikoulut 2022 - leirimuotoiset rippikoulut ja päivä- sekä iltarippikoulut (myös pienryhmät): Ilmoittaudu tästä

Erityisrippikoulu 2022: Ilmoittaudu tästä

Muualla rippikoulunsa käyvien ryhmä 2022 (kevätjakso Keravan seurakunnassa): Ilmoittaudu tästä

Siirrän rippikouluni vuoteen 2023 tästä linkistä

Ripari-info vanhemmille

Vanhemmille järjestetään oma infotilaisuus sunnuntaina 26.9. klo 16-17.30 seurakuntakeskuksen isossa salissa, Papintie 6.

pappi

Rippikoulut

Olen seurakuntalainen ja pappi. Työssäni toimin normaalien papin tehtävien lisäksi rippikoulutyön kokonaisuudesta vastaavana pappina. Minua lähellä on monenlaisen seurakunnan yhteisesti toimittama yhteinen messu.

Perhe-elämä, liikunta ja musiikin harrastaminen pitävät jalat tarpeellisesti maan pinnalla.

Johtava nuorisotyönohjaaja

Iloitsen työssäni, kun saan toimia eri ikäisten ihmisten kanssa. Olen ollut Keravan seurakunnan palveluksessa vuodesta 2003. Pidän urheilemisesta ja sen seuraamisesta.