Leffaripari

Rippikouluun on ilmoittautunut Keravalla melkein 300 nuorta. Hienoa, että sinä olet yksi heistä! Sinulle on varattu paikka Leffariparille Nuottakodossa.

Toivotuimmat rippikoulut olivat tänä vuonna Viron rippikoulu, vaellusrippikoulu sekä ne rippikoulut, joiden leirijakso sijoittuu alkukesään. Valintojen kohdistuessa suurelta osin näihin rippikouluihin, osa jouduttiin väistämättä sijoittamaan myös 4. ja 5. vaihtoehtoihinsa. Nuorten toiveiden toteuttamisen lisäksi tavoitteena on ollut mahdollisimman tasainen ryhmäjako  ja sukupuolijakauma. Rippikoulupaikkoja on jäljellä eriytyisesti talven ja loppukesän ripareilla. Tiedustelut: samuli.koivuranta@evl.fi.

Kevätkaudella 2022 pääset tututstumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Edellytämme läsnäoloasi kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi  harrastustoiminta ei ole pätevä syy jäädä pois ryhmän tapaamisista. Ilman alla mainittuja käyntejä et voi osallistua konfirmaatioon. Huomioithan, että epidemiatilanne saattaa aiheuttaa muutoksia ohjelmaan.

Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:

Ensimmäinen tapaaminen ja starttimessu su 23.1 klo 9.00. Tapaamme aluksi Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1). Tämän jälkeen leiri-info nuorille ja vanhemmille Wanhassa Pappilassa klo 12.00-13.15.

Ehtoollisopetus ja viikkomessu to 27.1 klo 17-20 Keravan kirkossa

Messukäynti ja kaupunkipäivä su 13.2 klo 10-16. Tapaaminen aloitetaan kirkosta klo 9.45.
Leirijakso Nuottakodossa 19.-26.2. Tarkemmat tiedot myöhemmin leirikirjeessä.

Pappilan perjantai pe 4.3 klo 17.30-19.30 Wanhassa Pappilassa.
Diakoniatalkoot la 9.4 klo 9-12 seurakuntakeskuksella (Papintie 6).

Riparilauluilta ke 4.5 klo 17-18 Keravan kirkossa.

Konfirmaatioharjoitus pe 27.5 klo 17.00-18.30 Keravan kirkossa
Konfirmaatiomessu la 28.5 klo 13.00 Keravan kirkossa. Nuoret tulevat kirkkoon klo 11.00 valokuvausta varten.

Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.

Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Tulosta liitteet sekä täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huolehdithan mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon.

Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille.

Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

• Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun alussa. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa.
  • Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään.
  • Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta.
  • Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta.
  • Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %.
  • Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund.

Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää!
Iloisiin tapaamisiin,

Mikael Björkas, Katri Ahonen, Emmi Gong

Johtava nuorisotyönohjaaja

Iloitsen työssäni, kun saan toimia eri ikäisten ihmisten kanssa. Olen ollut Keravan seurakunnan palveluksessa vuodesta 2003. Pidän urheilemisesta ja sen seuraamisesta.