Nuottakoto 3

Rippikouluun on ilmoittautunut Keravalla melkein 300 nuorta. Hienoa, että sinä olet yksi heistä! Sinulle on varattu paikka Nuottakoto 3 -rippileiriltä.

Toivotuimmat rippikoulut olivat tänä vuonna Viron rippikoulu, vaellusrippikoulu sekä ne rippikoulut, joiden leirijakso sijoittuu alkukesään. Valintojen kohdistuessa suurelta osin näihin rippikouluihin, osa jouduttiin väistämättä sijoittamaan myös 4. ja 5. vaihtoehtoihinsa. Nuorten toiveiden toteuttamisen lisäksi tavoitteena on ollut mahdollisimman tasainen ryhmäjako
ja sukupuolijakauma. Rippikoulupaikkoja on jäljellä eriytyisesti talven ja loppukesän ripareilla. Tiedustelut: samuli.koivuranta@evl.fi.

Kevätkaudella 2022 pääset tututstumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Edellytämme läsnäoloasi kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi harrastustoiminta ei ole pätevä syy jäädä pois ryhmän tapaamisista. Ilman alla mainittuja käyntejä et voi osallistua konfirmaatioon. Huomioithan, että epidemiatilanne saattaa aiheuttaa muutoksia ohjelmaan.

Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:

Su 23.1. klo 9.00 ensimmäinen tapaaminen Seurakuntakeskuksen isossa salissa (Papintie 6, käynti sisäpihan kautta) ja Starttimessu Keravan kirkossa klo 10-11.30.
Pe 4.2. klo 17.30-19.30 Pappilan perjantai Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1).
Pe 4.3. klo 18.30-21.30 Ehtoollisopetus ja yhdessä valmisteltu viikkomessu Keravan kirkossa. Osallistumme ryhmänä ehtoolliselle!
La 9.4. klo 9-12 Diakoniatalkoot Seurakuntakeskuksessa (Papintie 6).
Ke 4.5. klo 17-18 Riparilauluilta Keravan kirkossa.
Su 29.5. Messu Keravan kirkossa, ole paikalla klo 9.45. Osallistumme ryhmänä ehtoolliselle! Vanhemmat tervetuloa mukaan messuun!
Su 29.5. klo 12-13.30 Messun jälkeen infoa vanhemmille ja nuorille Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
**************************
Ti 28.6. klo 10-15 Kaupunkipäivä Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
Ke-ke 29.6.-6.7. Leirijakso Nuottakodossa, Vihdissä
Pe 29.7. klo 13 Konfirmaatioharjoitus Keravan kirkossa
La 30.7. klo 13 Konfirmaatiomessu Keravan kirkossa (valokuvaus klo 11.00 kirkossa)

Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.

Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Tulosta liitteet sekä täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huolehdithan mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon.

Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille.

Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

• Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun alussa. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa.
  • Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään.
  • Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta.
  • Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta.
  • Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %.
  • Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund.

Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää!

Iloisiin tapaamisiin,

Tiia Viirre ja Samuli Koivuranta

vs. nuorisotyönohjaaja

Alakouluikäisten kerhot, retket ja leirit

rippikoulutyön pappi

Olen seurakuntalainen ja pappi. Työssäni toimin normaalien papin tehtävien lisäksi rippikoulutyön kokonaisuudesta vastaavana pappina. Minua lähellä on monenlaisen seurakunnan yhteisesti toimittama yhteinen messu.

Perhe-elämä, liikunta ja musiikin harrastaminen pitävät jalat tarpeellisesti maan pinnalla.