Sherwood 3

Rippikouluun on ilmoittautunut Keravalla melkein 300 nuorta. Hienoa, että sinä olet yksi heistä! Sinulle on varattu paikka Sherwood 3 -pienryhmärippikoulusta.

Toivotuimmat rippikoulut olivat tänä vuonna Viron rippikoulu, vaellusrippikoulu sekä ne rippikoulut, joiden leirijakso sijoittuu alkukesään. Valintojen kohdistuessa suurelta osin näihin rippikouluihin, osa jouduttiin väistämättä sijoittamaan myös 4. ja 5. vaihtoehtoihinsa. Nuorten toiveiden toteuttamisen lisäksi tavoitteena on ollut mahdollisimman tasainen ryhmäjako
ja sukupuolijakauma. Rippikoulupaikkoja on jäljellä eriytyisesti talven ja loppukesän ripareilla. Tiedustelut: samuli.koivuranta@evl.fi.

Kevätkaudella 2022 pääset tututstumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Edellytämme läsnäoloasi kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi harrastustoiminta ei ole pätevä syy jäädä pois ryhmän tapaamisista. Ilman alla mainittuja käyntejä et voi osallistua konfirmaatioon. Huomioithan, että epidemiatilanne saattaa aiheuttaa muutoksia ohjelmaan.

Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:

su 23.1. klo 9-11.15 tapaaminen seurakuntakeskuksen neuvotteluhuoneessa (Papintie 6 E), josta siirrymme yhdessä kirkkoon rippikoulujen yhteiseen starttimessuun
to 3.3. klo 17-20 tapaaminen ja viikkomessu kirkossa
la 12.3.klo 10-16 riparipäivä Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
su 13.3 klo 10-16 riparipäivä Katupappilassa (Kauppakaari 8), päivän lopuksi klo 15-16 vanhempien ja nuorten yhteinen hetki Katupappilassa
pe 1.4 klo 17.30-19.30 Pappilan perjantai (nuortenilta) Wanhassa Pappilassa
la 2.4. klo 13-16 diakoniatalkoot seurakuntakeskuksella
ke 4.5. klo 17-18 riparilauluilta kirkossa
la 14.5. klo 10-16 riparipäivä Wanhassa Pappilassa
su 15.5. klo 10-16 riparipäivä Wanhassa Pappilassa
ma-pe 4.-8.7. riparipäivät Wanhassa Pappilassa (näistä tulee lisätietoa loppukeväästä) konfirmaatioharjoituksen ajankohta varmistuu myöhemmin
su 31.7. klo 14 konfirmaatio kirkossa, rippikoululaiset tulevat paikalle jo klo 12
Ennen rippikoulun alkua tapaamme jokaisen nuoren huoltajat etäyhteydellä Teamsin kautta. Varaattehan seuraavista teille parhaiten sopivan ajan. Mikäli useampi aika sopii, ilmoitattehan kaikki sopivat, jotta voimme tarvittaessa järjestellä vartteja niin, että kaikille löytyisi sopiva. Vaihtoehtoisia aikoja ovat ma 17.1. klo 17 tai 17.45 tai 18.30 tai ti 18.1. klo 17 tai 17.45 tai 18.30.

Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.

Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Tulosta liitteet sekä täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huolehdithan mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon.

Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille.

Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

• Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun alussa. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa.
  • Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään.
  • Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta.
  • Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta.
  • Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %.
  • Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund.

Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää!

Iloisiin tapaamisiin,

Airi Laurila ja Chris Montgomery

erityisnuorisotyönohjaaja
Pl 134

Keski-Uudenmaan Saapas, Tukipari-toiminta

pappi

Multicultural work. Katupappilan Olohuoneen koordinaattori.