Senioritiistai: Mikä Lutherissa innostaa?

ti 31.10. kello 13.00 - kello 15.00

Senioritiistai: Mikä Lutherissa innostaa? Keravan seurakuntakeskus

Ihmisläheinen ja elämäniloa tuottava maksuton luentotilaisuus eläkeikäisille

Senioritiistaita vietetään reformaation merkkivuoden tunnelmissa, kun vieraaksi saapuu Kirkon koulutuskeskuksen johtaja Kari Kopperi. Kopperi on myös Helsingin yliopiston ekumeniikan dosentti ja erityisesti Lutheriin ja luterilaiseen teologiaan perehtynyt tutkija.

Kopperi luennoi Keravalla 31.lokakuuta. Tradition mukaan tuona päivänä tulee kuluneeksi tasan 500 vuotta siitä, kun saksalaismunkki Martin Luther naulasi reformaation eli uskonpuhdistuksen käynnistäneet teesinsä Wittenbergin linnankirkon oveen.  Kopperi pyrkii luennossaan etsimään vastauksia siihen, mitä merkitystä Lutherin teeseillä ja ajattelulla voisi olla tänä päivänä.

Luennon otsikkona on ”Mikä Lutherissa innostaa”? Kopperi vastaa kysymykseen omakohtaisestikin: mikä Lutherissa inspiroi häntä tutkijana ja muussa työssään. Hän esittelee luennollaan Lutherista tiedettyjä asioita ja liittää hänet osaksi ympäröivää historiallista tilannetta. Erityisesti Kopperi haluaa nostaa esille teemoja, joissa Luther on ollut omaperäinen ajattelija ja teologi.

 

Senioritiistait ovat maksuttomia luentotilaisuuksia eläkeikäisiä kiinnostavista aiheista. Ennen luentoa on lounasmahdollisuus klo 12 alkaen, hinta 7€. Seurakunta tarjoaa pullakahvit. Ohjelman aluksi on musiikkihetki, jonka jälkeen vierailijan luento. Lopuksi lyhyt hartaus.


diakoniatyöntekijä
PL 134
04201 Kerava

diakoninen vanhustyö, kehitysvammatyö

Katso myös

ke 22.8. klo 10.00 -12.00

Nahkurinpolku 2, kerhotila

Killan juttutupa

Kohtaamispaikka Killan alueen asukkaille
ke 29.8. klo 10.00 -12.00

Nahkurinpolku 2, kerhotila

Killan juttutupa

Kohtaamispaikka Killan alueen asukkaille
to 30.8. klo 14.00 -15.00

Senioritalon kerhotila, Porvoonkatu 12

Kristillinen piiri

Kristillinen piiri ikäihmisille