Toivon säveliä -ilta

Toivon säveliä -ilta Keravan kirkko

Musiikkivieraana muusikko ja evankelista Samu Saarinen ja illan isäntänä pappi Markus Tirranen. Laulua, puhetta ja rukousta.

Samu, oikealta nimeltään Samuli, on toiminut vuodesta 2011 lähtien päätoimisena muusikko-evankelistana.

Edellinen ammatti mainostoimiston visuaalisena suunnittelijana sisälsi mm. www-sivujen suunnittelua keskisuurille ja suurille kotimaisille yrityksille, sekä useille suomen kärkipään artisteille. Työ kuitenkin päättyi vakavaan loppuunpalamiseen vuonna 2010. Velkaantuminen, vakavat sairaudet ja niiden mukanaan tuoma kuormitus vaikeuttivat elämää vuosikausia ja johtivat lopulta voimien pettämiseen. Edessä oli suunnanmuutos ja se löytyi työn rinnalla nuoresta pitäen harrastuksena olleesta musiikista.

Vuodesta 2011 lähtien Samu on kiertänyt Suomea erilaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, päihde- ja mielenterveystyön tilaisuuksissa ja vankiloissa ja hoitolaitoksissa. Laulaen ja kertoen tarinoita omista elämän kipuiluistaan ja hyvästä ja armollisesta Jumalan johdatuksesta kaiken keskellä. Samun musiikissa yhdistyy countryn, bluesin, popin ja folkin piirteitä suomalaiseen haikeuteen, mutta kaiken läpi kuultaa kirkkaana lämmin toivon sävel, joka nostaa ja kantaa vaikeiden aikojen yli.

Samu on julkaissut vuodesta 2002 lähtien viisi täysimittaista albumia.

pappi

Pappien ja kanttorien esimies

Tulin Keravan seurakuntaan papiksi 2007. Aloitin nuorisopappina, josta siirryin työpaikkapapin tehtäviin. Tällä hetkellä toimin pappien ja kanttorien esimiehenä. Johtamistapaani kuvailen sanalla palveleva johtajuus.

Vapaa-aikani annan perheelle, harrastuksille ja ystäville. Kilpapyöräilyn avulla pysyn kunnossa ja jaksan työelämässä virkeänä.

Mottoni on positiivareilta lainattu: "Asenne ratkaisee. Aina!"

Katupappila avoinna

Katupappila on seurakunnan olohuone Kauppakaarella. Tila on avoinna arkisin klo 10–14 kaiken- ikäisille. Hartaus arkiaamuisin klo 10.15, työntekijä paikalla klo 10–12, diakoniatyöntekijä tavattavissa perjantaisin klo 10–12 ja vapaaehtoiset päivystävät klo 10–14. Tarjolla kahvia, teetä, mehua, juttuseuraa, toimintaa, lehtiä ja leikkinurkkaus.