Laskeudumme paastoon -retriitti

pe 8.3. kello 17.00 - su 10.3. kello 16.00

Laskeudumme paastoon -retriitti Nuottakodon toimintakeskus

Tervetuloa hiljaisuuden retriittiin Nuottakodon leirikeskukseen 8.–10.3. Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon on käynnissä 1.–15.2. p. 09 478 488.

Retriitti kutsuu meitä lepoon, armollisen Jumalan läsnäoloon ja hiljaisuuteen. Hiljaisuus luo meissä tilaa Jumalan todellisuudelle. Saamme rauhassa viipyä rakastavan, meidät itse kunkin hyvin tuntevan Jumalan läsnäolossa. Maaliskuinen luonto tarjoaa meille tilan vetäytyä arjen kiireistä. Hiljaisuuden sylissä saamme katsella elettyä elämää ja havahtua huomaamaan, että Jumala on tehnyt myös meidän sisimmässämme työtään. Jotakin on jo kypsynyt ja jotakin on vasta tulollaan. Tälle annamme tilaa.

Hiljaisuuden retriitissä olet oikeutettu omaan rauhaan, jota eivät häiritse puhelin eivätkä tiedotusvälineet. On toivottavaa, että oma puhelin on suljettuna. Herätystoiminto toimii puhelimen suljettuna ollessakin. Tarvittaessa retriitin osallistujiin saa yhteyden Nuottakodon puhelimen välityksellä p. (09) 227 3024 emännän ja ohjaajien kautta.

Nuottakodon leirikeskuksesta varataan osallistujalle oma huone. Varaa mukaan omat liinavaatteet, peseytymis- ja saunatarvikkeet, mukavat vaatteet sekä sisätiloihin että ulkoiluun. Sisätossuille ja villasukille on myös käyttöä.  Kello ja taskulamppu on hyvä olla mukana. Oma Raamattu ja mahdollinen päiväkirja kannattaa pakata mukaan. Ohjaajat varaavat kirjallisuutta, jota voit  halutessasi lueskella sopivina annoksina. Kaiken suorittamisen saa retriitissä unohtaa. Hiljaisuuden olemukseen kuuluvat ennen kaikkea rauha ja vapaus.

Yhteiskuljetus pikkubussilla lähtee pe 8.3. klo 17 seurakuntakeskuksen pihalta (os. Papintie 6) ja paluukuljetus on takaisin Keravalla su 10.3. klo 16.

Retriitin ohjaajina toimivat:
Asta Koponen (p. 0400 378 042, asta.koponen@evl.fi ) ja Seija Lesell

pappi, seurakunnan perhetyöntekijä

Facebook Asta Koponen Instagram @asta.koponen Twitter @AstaKoponen

Olen kiinnostunut parisuhteen hyvinvoinnista.Olen kouluttautunut Solmu-neuvojaksi ja -ohjaajaksi. Olen mielelläni tukena, jos parisuhteessa on ongelmia tai niiden syntymistä halutaan ennaltaehkäistä.

Savion seurakuntatalo

Savion avoin kahvila

Savion avoin kahvila on kohtaamispaikka alueen asukkaille. Keskustelua, kuulumisia, kahvittelua ja hartaushetki. Mukana diakoniatyöntekijä Hanna Nikama, p. 0400 378 012.

Keskipäivän rukoushetki

Urkumusiikkia, hiljentymistä, virsiä joka keskiviikko klo 12 kirkossa.

Kalevan seurakuntatalo

Kalevan kahvihetket

Kahvia ja juttuseuraa tarjolla joka toinen viikko. Yhteyshenkilönä Pirjo Mahkonen, p. 0400 952 373.