Tieteellinen raamatuntutkimus – Mitä se voi antaa hengelliseen elämäämme?

pe 3.5. kello 17.30 - kello 19.00

Tieteellinen raamatuntutkimus – Mitä se voi antaa hengelliseen elämäämme? Katupappila

Eksegetiikalla on monissa piireissä huono maine, mutta turhaan! Raamatuntutkimus syventää käsitystämme Raamatusta. Teksteistä saa vielä paljon enemmän irti, kun tuntee niiden historiallisen taustan. Näin ymmärryksemme lisääntyy ja hengellinen elämämme rikastuu.

Tervetuloa mukaan Katupappilaan neliosaiseen raamatuntutkimusluentosarjaamme, jota vetää pappimme Emmi Gong. Luennot alkavat 45 minuuttia kestävällä opetusosuudella, jonka jälkeen on vielä aikaa keskustella.

Tulevat luennot:

3.5. klo 17.30 aiheena Raamatuntutkimuksen epämiellyttävä puoli

Käsittelemme historiallis-kriittistä tapaa tutkia Raamattua ja mietimme, millaisia tunteita se meissä herättää. Koemmeko Raamatun tekstien kriittisen arvioinnin olevan uhka niiden pyhyydelle? Uusille näkökulmille avoin mieli ja toisten kanssa keskusteleminen vahvistavat omaa argumentointikykyämme ja parhaimmillaan lisäävät tietoamme ja ymmärrystämme.

10.5. klo 17.30 aiheena Käytännön raamatuntutkimusta

Mietimme, mitä voimme oppia Raamatun ajan tulkitsijoilta. Ovatko heidän tulkintansa vaikuttaneet omiin tulkintoihimme tekstien merkityksistä? Huomioimme sen, kuinka historiallinen tieto ja ymmärrys Raamatun ajan elämästä auttavat meitä löytämään uusia puolia Raamatun opetuksista. Syvennämme ymmärrystämme Raamatusta otetun esimerkkikertomuksen avulla.

17.5. klo 18 aiheena Lukeminen on aina tulkintaa

Tulemme aina tekstin äärelle omista lähtökohdistamme käsin omin ennakko-oletuksinemme ja elämänkokemuksinemme.  Tulkintoihimme vaikuttaa väistämättä myös kulttuuri, jossa elämme sekä kasvatus, jonka olemme saaneet. Kun tiedostamme tämän, pystymme tarkastelemaan erilaisia raamatuntulkintoja maltillisemmin ja monesta eri näkökulmasta.

Pappi
04201 Kerava

Minut vihittiin papiksi toukokuussa 2018 ja aloitin kesällä työt Keravan seurakunnassa. Haluan olla osaltani rakentamassa yhteistä kirkkoamme ja pyrkiä yhdistämään eri tavalla ajattelevia ihmisiä. Haluan oppia ymmärtämään ihmisiä ja heidän näkemyksiään sekä kuulla heidän ajatuksiaan Jumalasta.

Vapaa-ajallani tykkään tutustua uusiin paikkoihin ja käydä erilaisissa tapahtumissa. Nautin myös mielenkiintoisten kirjojen lukemisesta ja erilaisten sarjojen katselusta. Innostun uusista asioista ja pyrin olemaan avoin uusille kokemuksille.

Lyhyt hartaushetki

Nuorisotyö toteuttaa lyhyen hartaushetken perjantaisin klo 18.45 kirkossa. Hartaus on kaikille avoin. Nuoret voivat jatkaa iltaa vielä Wanhassa Pappilassa nuorten kesäillassa klo 19–22.