Tieteellinen raamatuntutkimus – Mitä se voi antaa hengelliseen elämäämme?

pe 17.5. kello 18.00 - kello 19.30

Tieteellinen raamatuntutkimus – Mitä se voi antaa hengelliseen elämäämme? Katupappila

Eksegetiikalla on monissa piireissä huono maine, mutta turhaan! Raamatuntutkimus syventää käsitystämme Raamatusta. Teksteistä saa vielä paljon enemmän irti, kun tuntee niiden historiallisen taustan. Näin ymmärryksemme lisääntyy ja hengellinen elämämme rikastuu.

Tervetuloa mukaan Katupappilaan neliosaiseen raamatuntutkimusluentosarjaamme, jota vetää pappimme Emmi Gong. Luennot alkavat 45 minuuttia kestävällä opetusosuudella, jonka jälkeen on vielä aikaa keskustella.

Tämän kerran aiheena on Lukeminen on aina tulkintaa. (HUOM! Luento alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 18!)

Tulemme aina tekstin äärelle omista lähtökohdistamme käsin omin ennakko-oletuksinemme ja elämänkokemuksinemme.  Tulkintoihimme vaikuttaa väistämättä myös kulttuuri, jossa elämme sekä kasvatus, jonka olemme saaneet. Kun tiedostamme tämän, pystymme tarkastelemaan erilaisia raamatuntulkintoja maltillisemmin ja monesta eri näkökulmasta.

Pappi
04201 Kerava

Minut vihittiin papiksi toukokuussa 2018 ja aloitin kesällä työt Keravan seurakunnassa. Haluan olla osaltani rakentamassa yhteistä kirkkoamme ja pyrkiä yhdistämään eri tavalla ajattelevia ihmisiä. Haluan oppia ymmärtämään ihmisiä ja heidän näkemyksiään sekä kuulla heidän ajatuksiaan Jumalasta.

Vapaa-ajallani tykkään tutustua uusiin paikkoihin ja käydä erilaisissa tapahtumissa. Nautin myös mielenkiintoisten kirjojen lukemisesta ja erilaisten sarjojen katselusta. Innostun uusista asioista ja pyrin olemaan avoin uusille kokemuksille.

Katupappila avoinna

Katupappila on seurakunnan olohuone Kauppakaarella. Tila on avoinna arkisin klo 10–14 kaiken- ikäisille. Hartaus arkiaamuisin klo 10.15, työntekijä paikalla klo 10–12, diakoniatyöntekijä tavattavissa perjantaisin klo 10–12 ja vapaaehtoiset päivystävät klo 10–14. Tarjolla kahvia, teetä, mehua, juttuseuraa, toimintaa, lehtiä ja leikkinurkkaus.