Seurakuntamatka Viljandiin ja Soomaalle Viroon

pe 6.9. kello 08.45 - su 8.9. kello 22.30

Seurakuntamatka Viljandiin ja Soomaalle Viroon

Viro

Tule mukaan keravalaisten omalle seurakuntamatkalle Viroon! Vierailulla tutustutaan muun muassa metsäkirkkoon Soomaan luonnonsuojelualueella. Lisäksi tutustutaan Viljandin alueen nähtävyyksiin ja Kõpun vastaremontoituun kirkkoon.

Seurakuntamatka Viroon järjestetään yhteistyössä Kõpun seurakunnan kanssa 6.–8.9.2019. Hinta on 285 €, joka sisältää

• bussikuljetuksen Kerava-Viljandi-Kerava
  • laivamatkat Tallinkin Megastar-laivalla Star-luokassa meno-paluu
  • majoituksen 4 tähden hotellissa 2-hengen standard-luokan huoneissa (yhden hengen huone saatavilla 55 € lisämaksusta)
  • 3 x lounas: 6.9. Viikingite Küla (kana, kasvisriisi, kermakastike, omenakakku ja vaniljakastike, sämpylä / tumma leipä ja voi, vesi), 7.9. Aida Kohvik (paistettua porsasta ja perunaa, paistinkastiketta, salaattia) ja 8.9. Imavere Kõrts (1. kermainen lohikeitto, porsaanpaisti, vadelmavaahto, kahvi, tee, vesi tai 2. kanakasviskeitto, naudanliharulla, pannukakkua hillon kera, kahvi, tee, vesi)
  • 2 x illallisen hotellissa, menut: 1) riisisalaattia katkaravuilla, broilerifilee-pekonirullaa, vihannesriisiä ja valko-viinikastiketta, Tarte Tatin -omenapiirakkaa vaniljakastikkeella, kahvia / teetä, kannuvettä, leipää / sämpylää, voita. 2) punajuuri- mozzarellasalaattia, possunfileetä, valkosipuliperunoita, haudutettua kukkakaalia ja konjakkikastiketta, valkosuklaamoussea, kahvia / teetä, kannuvettä, leipää / sämpylää, voita

Lisämaksusta saat laivaruokailut: 17,50 € / aikuinen / menomatkalla myöhäinen buffet-aamiainen, 26 € / aikuinen / paluumatkalla buffet-ateria. Buffet-aterian hintaan sisältyy ruokajuomat: vesi, virvokkeet, olut, viini, kahvi ja tee. Hinnat koskevat etukäteen varattuja ja maksettuja aterioita, eväät hotellista mukaan: 8 € / henkilö: croissant kinkulla ja juustolla, banaani, omena ja Evian-vesi 50cl.

Matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä:
vs. kansainvälisen työn sihteeri Marianne Haataja
p. 0400 378 051, marianne.haataja@evl.fi

Alustava matkaohjelma:

Päivä 1

Klo 08:45 lähtö Keravalta kohti Helsingin Länsisatamaa. Satamassa maihinnousukorttien jako ja siirtyminen laivaan.
Klo 10:30 laiva Tallink Megastar lähtee kohti Tallinnaa. Mahdollisuus buffetaamiaiseen lisämaksusta.
Klo 12:30 laiva saapuu Tallinnan D-terminaaliin. Siirtyminen bussiin ja matka jatkuu kohti Viljandia.
Noin klo 13:30 lounas Viikingite Külassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Viljandia, ajoaika n. 1 h 45 min. Saapuminen Viljandiin ja majoittuminen hotelliin Grand Hotel Viljandi (Tartu 11/Lossi 29, 71004 Viljandi).
Klo 18:30 illallinen hotellissa.
Yöpyminen hotellissa.

Päivä 2

Klo 08:00-11:00 aamiainen hotellissa.
Aamupäivä omaa aikaa.
Klo 11:30 lounas Aida Kohvik-ravintolassa (Tasuja pst 6), sijainti kauniilla paikalla ja näkymillä linnan raunioiden vieressä. Noin 10 min. kävelymatka hotellista.
Klo 13:00 lähtö bussilla hotellista Kõpuun Soomaalle. Eväät mukaan hotellista.
Noin klo 19 paluu hotellille,
Klo 19:30 illallinen hotellissa.
Yöpyminen hotellissa.

Päivä 3

Aamiainen hotellissa, huoneiden luovutus.
Klo 09:00 lähtö bussilla Kõpun kirkkoon.
Klo 12:30 lähtö Kõpusta kohti Tallinnaa.
Noin klo 13:30 lounas Imaveren krouvissa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Tallinnaan, ajoaika n. 1,5 h. Vapaa-aikaa esim. ostoksiin Tallinnassa ennen laivan lähtöä.
Klo 18:30 mennessä lähtöselvitys satamassa D-terminaalissa.
Klo 19:30 laiva Tallink Megastar lähtee kohti Helsinkiä.
Klo 21:30 saapuminen Helsinkiin Länsiterminaaliin.  Ajomatka Keravalle.

Kõpun seurakunta on ollut ystävyysseurakuntamme vuodesta 2004 lähtien. Keravan seurakunta on tukenut ystäväseurakunnan toimintaa vuosia niin rahallisesti, tarjoamalla talkooapua kuin tukemalla Kõpussa järjestettäviä lasten leirejä. Rahallisen avun ja talkoomatkojen lisäksi Keravan ja Kõpun seurakuntien yhteistyöhön kuuluvat vierailut toistensa luona. Viime syksynä vieraili Keravalla Kõpun seurakunnasta joukko uusia luottamushenkilöitä.

vs. kansainvälisen työn sihteeri, secretary for international and multicultural affairs

Sompion koulun palloiluhalli, Aleksis Kiven tie 18

Perhesähly

Perhesähly klo 16–17 Sompion koulun palloiluhallissa. Perheen yhteinen sählyvuoro yhteistyössä Keravan NMKY:n kanssa. Omat mailat ja suojalasit mukaan.

Savion seurakuntatalo

Kesäkahvila

Tervetuloa kaikenikäiset lapset ja aikuiset vauvasta vaariin ja muksusta mummoon!