Naisten ilta

su 27.10. kello 17.00

Naisten ilta Savion seurakuntatalo

Kirjailija, puhuja ja teologi Anna-Liisa Valtavaara saapuu Keravan seurakunnan naisten iltaan puhumaan aiheesta Irti itsesyytöksistä – kiinni armoon. Maksuton naisten ilta alkaa Savion seurakuntatalossa sunnuntaina 27.10. kello 17 teetarjoilulla. Virallinen ohjelma käynnistyy kello 17.30.

”Ihminen saattaa syyttää itseään hyvin monenlaisista asioista, jotka voivat olla joko todellisia tai kuvitteellisia. Kummassakin tapauksessa olisi tärkeää osata antaa itselleen anteeksi, eikä jäädä potemaan kuluttavaa syyllisyydentunnetta pidemmäksi aikaa”, Anna-Liisa Valtavaara sanoo. 

Syyllisyydentunteeseen voivat vaikuttaa esimerkiksi omat arvottomuuden tai häpeän kokemukset. Yllättävän monet potevat syyllisyyttä sellaisista asioista, jotka on jo sovittu ja anteeksipyydetty. Myös itselle pitäisi pystyä antamaan anteeksi, kun kerran toinenkin osapuoli on asian anteeksi antanut ja unohtanut. Joskus sovinto ei ole mahdollista, mutta näissäkin asioissa itsensä armahtaminen lisää hyvinvointia. 

Anna-Liisa Valtavaara kertoo, että syyllisyydentunteiden ja itsensä armahtamisen lisäksi hänen luennollaan puhutaan siitä, minkälaista on Jumalan armo. Ihmisen voi olla vaikea uskoa Jumalan anteeksiantoon, kun ei suhtaudu itseensäkään kovin armollisesti. Jumalan armo on kuitenkin totisinta totta. 

Naisten illan juontajana toimii pappi Krista Wedman ja musiikista vastaa kanttori Heli Kaasalainen. Järjestäjänä on Savion naisten raamattupiiri. 

Anna-Liisa Valtavaara on kirjoittanut lukuisia kirjoja aiheeseen liittyen. Hän tuo niitä myös mukanaan, jos joku haluaa ostaa omaksi.

Anna-Liisa on kirjoittanut seuraavat kirjat: 

Kiltteydestä kipeät (Kirjapaja 2003, pokkarina 2005 alkaen, myös e-kirjana)

Oikein kiltit (2007, pokkarina 2008) loppuunmyyty

Ainako anteeksi? (2005, pokkarina 2007-)

Huolena huolehtiminen (2009, pokkarina 2013- )

Syyllinen olo - syystä vai suotta? (2014, uusittu painos 2019, Päivä)


pappi
04201 Kerava

Kappalainen, yhteiskunnallinen työ

Katso myös

su 15.12. klo 11.30 -12.30

Keravan kirkko

Bible Studies

There is a place for you! Join us as we discuss various books of the Bible. Tule keskustelemaan ja oppimaan lisää Raamatusta englanniksi!
ti 17.12. klo 9.00 -9.45

Katupappila

Katupappilan aamurukouspiiri

Kokoontumisten runkona ovat Raamatun tekstit, Isä meidän -rukous, lyhyitä rukouksia sovittujen aiheiden puolesta sekä lopuksi Herran siunaus. Vastuuhenkilöinä toimivat Arja Roikonen ja Eeva Airila. Tule mukaan, kun sinulle sopii!
ti 17.12. klo 19.00 -21.00

Savion seurakuntatalo

Naisten raamattu- ja rukouspiiri Saviolla

Naisten raamattupiiri tiistaisin klo 19–21 Savion seurakuntatalon takkahuoneessa 17.12. asti.