Ystävyysseurakuntailta

Ystävyysseurakuntailta Keravan seurakuntakeskus

Ystävyysseurakuntailta maanantaina 11.11. kello 18 seurakuntakeskuksen isossa salissa. Tilaisuudessa vierailevat Sauen Paavalin seurakunnan pastori Juha Väliaho, diakoni Anu Väliaho sekä marilainen muusikko-laulaja Anna Mishina, jotka kertovat kuvin, sanoin ja sävelin Sauen seurakunnasta Virossa sekä Viron tilanteesta laajemmin.

Vierailijoina ovat Sauen Paavalin seurakunnan pastori Juha Väliaho, diakoni Anu Väliaho ja marilainen muusikko-laulaja Anna Mishina, joka toimii Sauen Paavalin seurakunnan työntekijänä.

Väliahot olivat Suomen Lähetysseuran lähetteinä yli 20 vuotta. He ovat tehneet työtä Keski-Venäjän suomalais-ugrilaisten kansojen marien, udmurttien ja komilaisten keskuudessa sekä Virossa Sauen kaupungissa, jonne perustettiin Paavalin seurakunta vuosi sitten. Kun Anu jäi vuosi sitten eläkkeelle, molemmat ovat jatkaneet aktiivisesti Sauen seurakuntatyötä. Marilainen Anna tuli 17 vuotta sitten mukaan Joshkar-Olaan perustettuun seurakuntaan, jonka pyhäkoulunopettajaksi ja nuorisotyön aktivistiksi ja laulaja-muusikoksi hän tuli, ja myöhemmin Väliahojen apulaiseksi Uralille Bashkirian Birskin seurakuntaan. Viimeiset kolme vuotta hän on ollut Sauen seurakuntatyön työntekijänä. Hän osaa myös suomen kielen. Hän laulaa suomen kielellä ja myös oman syrjäisen Uralilla sijaitsevan kotikylänsä vanhoja marinkielisiä kansanlauluja.

Sauen Paavalin seurakunnan päämäärä on rakentaa kirkko-seurakuntatila vuosina 2020 – 2023. Tilaisuudessa kerätään kahviraha Sauen kirkon rakentamisen hyväksi.

Ystävyysseurakuntailta on kaikille avoin, lämpimästi tervetuloa!

Katupappila

Ystävyysseurakuntailta

Ystävyysseurakuntailta tiistaina 4.2. kello 17.30 Katupappilan Olohuoneessa. Vuoden 2020 elokuussa järjestetään uusi seurakuntamatka Viroon. Tule mukaan suunnittelemaan tätä matkaa!