Kirkon Ulkomaanavun kautta apua ja tukea saanut Chhina.

Messu klo 10 kirkossa. Messun toteuttavat liturgi Krista Wedman, avustava pappi Samuli Koivuranta, kanttori Heli Kaasalainen ja liturginen diakoni Petra Teittinen. Messu välitetään myös verkon kautta Keravan seurakunnan Facebook-sivuilla sekä verkkosivujen Tutki uskoa -osiossa. Kirkossa messuun voi osallistua turvavälit huomioiden 75 henkilöä.

Kirkastussunnuntaina 26.7.2020 kerätään jumalanpalveluksissa kolehti köyhyyden ja perusturvattomuuden poistamiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Myös verkon välityksellä jumalanpalvelukseen osallistuvana voit tukea Kirkon Ulkomaanavun työtä. Katso lahjoitusvaihtoehdot KUA:n nettisivuilta.

Tutustu KUA:n työhön Kambodžassa

50-vuotias Chhina muutti kambodžalaiseen Deum Pdeakin kylään parikymmentä vuotta sitten. Neljän lapsen äiti viljeli maapalstaansa ja elätti sen tuotteilla perhettään, kunnes viime vuonna rikas mies maan toiselta alueelta tuli ja väitti maan kuuluvan hänelle. Chhinalle paljastui, että sama vaatimus oli esitetty kuudelle muullekin perheelle.

Maanomistusriidat ovat hyvin yleisiä Kambodžassa, sillä monilta perheiltä puuttuvat viralliset rekisteriotteet maapalstoistaan. Köyhillä ei ole varaa viedä asiaa oikeuteen ja turvata siten toimeentuloaan.

Kirkon Ulkomaanapu tukee paikallista Life With Dignity -kansalaisjärjestöä, joka auttaa perheitä sopimaan maanomistusriidat kylissä, ilman oikeudenkäyntiä. Chhinalta viljelysaluetta takaisin vaatinut mies vetäytyi vaatimuksestaan ja maarekisteriviranomainen lupasi tulla merkitsemään seitsemän perheen tontin rajat.

Nyt Chhina uskaltaa jälleen toivoa tulevaisuudelta hyvää. Hän voi jatkaa kookoksen ja mangon viljelyä palstallaan ja myydä hedelmiä paikallisen osuuskunnan kautta. Lisätuloja yksinhuoltajaäiti saa ompelemalla koulupukuja osuuskunnan ompelukoneilla.

Kuvassa Chhina.