Helsinki Metropolitan Orchestra solistina Irina Niskala

Helsinki Metropolitan Orchestra esiintyy ke 5.8. klo 19 Keravan kirkossa osana kesäkonserttisarjaansa. Konsertissa kuullaan Leevi Madetojan ensimmäisen orkesteriteoksen, Elegian, lisäksi Poulencin dramaattinen urkukonsertto, jonka solistina toimii diplomiurkuri Irina Niskala. Konsertin päättää Ralph Vaughan Williamsin Fantasia Thomas Tallisin teemasta.

Konsertin kapellimestarina toimii keravalainen Sasha Mäkilä, joka on ehtinyt luoda nimeä yhtenä sukupolvensa kansainvälisimmistä kapellimestareista. Solisti Irina Niskala (s.1992) on yksi maamme urkukentän nuorimpia ammattilaisia. Hän on esiintynyt solistina ja erilaisissa kokoonpanoissa Suomessa, Venäjällä, Pohjoismaissa, Baltian maissa, Etelä-Euroopassa ja Amerikassa.

Helsinki Metropolitan Orchestra (HMO) on pääkaupunkiseudulla toimiva sinfoniaorkesteri. HMO on lunastanut näkyvän paikkansa Suomen musiikkielämässä tarjoamalla kuulijoilleen musiikillisesti tinkimättömiä elämyksiä ja tuomalla ennakkoluulottomasti yhteen intohimoisia musiikin rakastajia, olivatpa he taitavimpia ammattimuusikoita, edistyneimpiä opiskelijoita tai muusikkoudessaan pitkälle ehtineitä harrastajia.

Konsertti järjestetään Keravan kirkossa. Konserttiin otetaan valtakunnallisten koronaohjeiden mukainen määrä katsojia. Konserttia voi seurata suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Tallenne on katsottavissa YouTubesta myös jälkikäteen. Konsertin järjestävät yhteistyössä HMO, Keravan kaupunki ja Keravan seurakunta.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10€.