Helsingin Balalaikkaorkesteri konsertoi. Konsertissa käytössä koronapassi.

su 5.12. klo 16.00

Keravan seurakuntakeskus

Maailman toiseksi vanhin balalaikkaorkesteri esiintyy Keravalla

Vuonna 1910 perustettu Helsingin balalaikkaorkesteri on pietarilaisen Andrejevin orkesterin jälkeen maailman toiseksi vanhin venäläisten kansansoittimien orkesteri. Ohjelmisto koostuu venäläisistä kansansävelmistä, balalaikkaorkesterille sävelletystä musiikista, taide- ja populaarimusiikista sekä maailmanmusiikista. Orkesteri on myös kokeillut rohkeasti eri musiikkityylejä ja esiintynyt esimerkiksi romanilaulaja Hilja Grönforsin sekä Jaakko Laitinen ja Väärä raha -yhtyeen kanssa.

Orkesterissa on noin 20 soittajaa sekä laulusolistit Heli Jormanainen ja Slava Druzhinin. Kapellimestari Gennadi Klykov on Venäjän ansioitunut taidevaikuttaja. Orkesteri on säestänyt vuosien varrella useita kuoroja ja vierailevia solisteja sekä julkaissut äänityksiä vuodesta 1929 lähtien. Orkesteri toimii yhteistyössä Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston kanssa harjoitellen Vuotalossa, jossa se on myös konsertoinut usein.

Konserttiin on vapaa pääsy. Uusien kokoontumisrajoitusten vuoksi konsertissa on käytössä Koronapassi, joka tarkistetaan kaikilta yli 16-vuotiailta ovella. Lisätietoa Koronapassin hankkimisesta: https://www.kanta.fi/koronatodistus .