Kaatuneitten muistopäivän messu

Sankarihaudat.

Messun jälkeen seppelten laskut ja sankarihautausmaan muistolaatan paljastaminen

Tervetuloa messuun!

Messun toimittavat liturgi Krista Wedman, avustava pappi Samuli Koivuranta, kanttori Heli Kaasalainen, ehtoollisavustajat Eeva Airila ja Markku Reunanen sekä Raija Liukkosen kirkkoväärtiryhmä. Mukana messussa Keravan Mieslaulajat, joht. Teppo Salakka.

Messun jälkeen noin klo 11.15 seppelten laskut sankarihautausmaalla ja Karjala-kivellä.

Seppelten laskun yhteydessä paljastetaan Keravan sankarihautausmaalla uusi sankarihautausmaan opas- ja muistolaatta, jolla halutaan osoittaa arvostusta sankarivainajia kohtaan heidän viimeisillä leposijoillaan. Tilaisuudessa mukana kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ja kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja sekä kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston jäsen Merja Laitinen sekä Keravan Sotaveteraanit ry:n, Sotainvalidien veljesliiton Uudenmaan piirin Keravan seudun osasto ry:n ja Keravan seurakunnan edustajat. Mukana Keravan Mieslaulajat, joht. Teppo Salakka.

Suomessa yli 600 sankarihautausmaata, mutta useimmilta niiltä puuttuu perustiedot sisältävä opastaulu tai tietolaatta. Kaatuneiden Muistosäätiö on käynnistänyt hankkeen, jonka tavoitteena on opaslaattojen saaminen sankarihautausmaille vuoden 2022 aikana. Keravan seurakunnassa tämä haluttiin toteuttaa pikaisesti yhdessä paikallisten veteraani- ja perinneyhdistysten kanssa.

Kirkkokahvit kirkon alasalissa.

Kolehti: Nuorten toimeentulon vahvistamiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Messuun voi osallistua myös verkossa www.keravanseurakunta.fi/tutki-uskoa tai Facebookissa "Keravan seurakunta".

Olen ollut Keravan seurakunnan pappi vuodesta 2007.

Tällä hetkellä toimin kirkkoherrana. Johtamistapaani kuvailen sanalla palveleva johtajuus.

Ihmisenä minua kuuvaavat sanat määrätietoinen, vakaa, energinen ja vakuuttava.

Vapaa-aikani annan perheelle, harrastuksille ja ystäville. Jokapäiväisen liikunnan avulla pysyn kunnossa ja jaksan työelämässä virkeänä.

Mottoni on positiivareilta lainattu: "Asenne ratkaisee. Aina!"