Joulu 2020 Keravan seurakunnassa

Joulun kokoavat tilaisuudet on peruttu ja joulun ajan tapahtumiin voi osallistua vain verkossa.

Tämä koskee siis esimerkiksi aiemmin ilmoitettuja Kauneimpien joululaulujen ulkoilmatilaisuuksia, joulupuurotilaisuuksia, adventin ajan iltakellot -tilaisuuksia. Myös jouluaaton hartaudet ja bussikuljetus hautausmaalle on peruttu.

Joulun jumalanpalvelukset Keravan kirkosta

Jouluaattona 24.12. klo 23 jouluyön messu suoratoistona verkkosivuilla ja Facebookissa
Joulupäivänä 25.12. klo 10 jumalanpalvelus suoratoistona verkkosivuilla ja Facebookissa.
Tapaninpäivänä 26.12. klo 10 jumalanpalvelus  suoratoistona verkkosivuilla ja Facebookissa.
Sunnuntaina 27.12. klo 10 jumalanpalvelus  suoratoistona verkkosivuilla ja Facebookissa.
Uudenvuoden päivänä 1.1. klo 10 jumalanpalvelus  suoratoistona verkkosivuilla ja Facebookissa.
Sunnuntaina 3.1. klo 10 jumalanpalvelus suoratoistona verkkosivuilla ja Facebookissa.
Loppiaisena 6.1. klo 10 jumalanpalvelus suoratoistona verkkosivuilla ja Facebookissa.

Kirkkoherran joulutervehdys

Verkkolähetyksiä

Varhaiskasvatuksen joulukirkko Youtubessa.

Koulujen joulukirkko Youtubessa.

Jumalanpalvelukset televisiossa Yle TV1 klo 10

Pe 25.12. Jouluaamun jumalanpalvelus Askolan kirkossa. Jouluaamun jumalanpalvelus Askolan kirkossa. Kirkkokuoro esiintyy kanttori Olga Mäkisen johdolla. Saarna Antti Kupiainen.
la 26.12. Ortodoksinen liturgia.
su 3.1. Pääkaupunkiseudun Baptistiseurakuntien jumalanpalvelus.
Jumalanpalvelukset Yle Areenassa

Jumalanpalvelukset radiossa Yle Radio 1 klo 10

To 24.12. klo 15 Aattohartaus Vuosaaren kirkosta
To 24.12. klo 18 Jouluaaton ehtoopalvelus
Pe 25.12. klo 7 Jouluaamun jumalanpalvelus Mikkelin tuomiokirkosta. Saarnaajana Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.
La 26.12. Jumalanpalvelus Savonlinnan tuomiokirkosta.
Su 27.12. Töölön seurakunnan jumalanpalvelus Temppeliaukion kirkosta Helsingistä
Pe 1.1. Verkoston ja Malmin seurakunnan jumalanpalvelus Pihlajamäen kirkosta
Kuuntele jumalanpalveluksia Yle Areenassa

Pisara-hartaudet lauantaisin Yle TV1

Pisara Yle Areenassa

Kirkko avoinna

Keravan kirkko on avoinna 29.12.– 10.1.2021 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17–19 sekä sunnuntaisin klo 12–14. Paikalla on seurakunnan työntekijä keskustelua varten. Huomioimme turvavälit ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Paikalla voi olla korkeintaan kymmenen henkilöä.

Keravan hautausmaa

on avoinna joka päivä klo 6–22. Odotettavissa on paljon kävijöitä, pyydämme mahdollisuuksien mukaan porrastamaan käyntejä myös muille päiville kuin aatonaatolle ja jouluaatolle, liikkumaan alueella varovasti ja muistamaan turvaetäisyydet. Karttapalvelussa www.opasteapp.fi/hautausmaa-kerava/ voi etsiä Keravan hautausmaalle haudattujen hautoja nimellä.

Jouluikkunat keskustassa

Vanhan Anttilan talon ikkunoissa (28.12. saakka) on nähtävillä keravalaisten yhteisöjen jouluikkunoita; voit nähdä siellä myös seurakunnan joulutervehdyksen. Myös Katupappilan ikkunaa korostaa jouluseimi.

Diakoniatoimisto

Diakoniatoimisto on suljettuna 23.–31.12.  Seuraava ajanvaraus ti 5.1.2021 klo 9–10 p. 0400 378 138.

Päivystävä pappi

on tavoitettavissa puhelimitse  p. 040 707 7295 su 20.12.– su 27.12. klo 14-18.
28.12.2020–10.1.2021 numerossa ei ole päivystystä, vaan tavoitat papin seurakunnan vaihteen kautta p. 09 478 488 arkisin klo 9–15. Löydät pappien yhteystiedot myös seurakuntamme verkkosivuilta Yhteystiedot-kohdasta!

Kirkon keskusteluapu päivystää joulunakin

Voit soittaa Kirkon keskusteluavun Palvelevaan puhelimeen p. 0400 22 11 80 joka ilta klo 18–24. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm / mpm). Kirkon keskusteluapu löytyy myös verkosta evl.fi/kirkonkeskusteluapu.

on suljettu 24.–26.12., avoinna 28.12.–31.12. klo 9–15. Suljettu 1.1. ja 6.1.

Hyvän tekemisen joulu

Nyt on kiitoksen aika: teimme hyvän tekemisen joulun yhdessä! Jaoimme jouluavustuksina joulukasseja keravalaisille, joilla on taloudellisesti tiukkaa. Kasseihin kerättiin lahjoituksia keravalaisilta yksityishenkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Haluamme kiittää kaikkia keravalaisia yksityishenkilöitä sekä yrityksiä ja yhteisöjä runsaista lahjoituksista! Lahjoituskasseja jaettiin Keravan seurakunnan diakoniatyön toimesta kaikkiaan 408 kappaletta.

Yksityishenkilöiden lahjoituksena saatiin mm.

255 pakettia kahvia

283 pakettia suklaakonvehteja

197 pakettia teetä

271 pakettia glögiä

Hyvän tekemisen jouluun lahjoittaneet yritykset ja yhteisöt:

K-Market Keravan Asema

Keravan Muovi ja Lelu

Sinebrychoff

Keravan Citymarket

Lions Club Kerava Kivi

PH Maalausurakointi

Lämmin kiitos kaikille hyvää mieltä lahjoittaneille!

ikkunalla neljä kynttilää.

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!