Iltakirkko Valkean Karitsan kappelissa

8.8.2016 14.35

Syksyn ensimmäinen iltakirkko on keskiviikkona 10.8. klo 19. Silloin vietetään ehtoollista, palveluksen toimittavat Eeva Airila ja Hannu Harri, kanttorina on Heli Pitkänen.

Valkean Karitsan kappeli on osa Keski-Uudenmaan historiaa ja nykypäivää. Rakennus rakennettiin 1860-luvun nälkävuosien aikaan siten, että talon tuolloinen omistaja antoi nälkäisille ruokaa, jotka vastineeksi kantoivat muutaman kiven tekeillä olleeseen perunakellariin. Pikkuhiljaa kiviä kertyi niin paljon, että kellarissa oli metrin paksuiset kiviseinät.

Perunakellari muutettiin kappeliksi ja vihittiin käyttöön 1963. Siitä tuli tiettävästi Suomen pienin kirkoksi vihitty rakennus, jonne mahtuu noin 30 henkilöä. Alkuvuosina siellä pidettiin sunnuntaisin jumalanpalveluksia, joissa kerrottiin kristillisen sanoman lisäksi myös kylän tulevat tapahtumat.  Vuonna 2015 Valkean Karitsan kappeli ikuistettiin myös postimerkkiin.

-Kappeli on ympärivuotisessa käytössä, mutta sen käyttö on satunnaista ja todella vähäistä, koska harva tietää paikan olemassaolosta. Kappelin pienuus rajoittaa suurempien perhejuhlien järjestämistä, mutta jonkin verran siellä on ollut kasteita ja vihkimisiä. Kappeli on varattavissa olemalla yhteydessä Paasikiven Nuorisokylän toimistoon, Hannu Harri kertoo.

Syksyn iltakirkot kappelissa ((Porvoontie 10, Kerava) 10.8. ja 14.9. klo 19. Hartauden jälkeen on hyvä tilaisuus tutustua kappeliin.