Uutislistaukseen

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaat saavat äänestää

henkilö kirjoittaa äänestyslippuun numeroa.
Seurakuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon lauantaihin 12.11. saakka. Kuva: Kirkon mediapankki/Aarne Ormio

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt Keravalla vilkkaana ja huomenna perjantaina 11.11. vietetään ennakkoäänestyksen superperjantaita. Keskustassa Kauppakaarella sijaitsevassa Katupappilan Olohuoneessa voi äänestää lauantaihin saakka päivittäin klo 918. Perjantaina voi lisäksi ennakkoon äänestää Savion toimitilassa (Koivikontie 10) klo 917 ja Sarviniitynkadun Keudassa klo 1113. Illalla ennakkoäänestys järjestetään Wanhassa pappilassa nuorten illan yhteydessä klo 18.3019.30. 

Seurakuntavaaleissa moni äänestää ensimmäistä kertaa, sillä äänioikeus on kaikilla 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä 20.11. täyttävillä seurakunnan jäsenillä. Vaalikirjeen mukana kotiin toimitettu esitäytetty ilmoituskortti nopeuttaa äänestystä, mutta sen puuttuminen ei estä äänestystä. Äänestämistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ennakkoon voi äänestää oman äänioikeusseurakuntansa ehdokkaita kaikissa seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikoissa koko maan alueella. Vaalipäivänä voi äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikassa.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 20.11., jolloin Keravan seurakunnan äänioikeutetut voivat äänestää Keravan kirkossa klo 11-20.

Keravan seurakunnan kirkkovaltuustoon valitaan 33 kirkkovaltuutettua 60 ehdokkaan joukosta. Ehdokkaiden ajatuksiin voi tutustua esimerkiksi vaalikoneessa. 

Lisätietoja:

Ehdokkaat Keravalla

Ennakkoäänestyspaikat 

 

10.11.2022 14.34