Leskenlehti -ryhmästä vertaistukea leskenä elämiseen

20.9.2016 14.43

Leskenlehti -ryhmä on tarkoitettu mahdollisesti jo sururyhmän tai muutoin oman akuutin suruprosessin läpi käyneille henkilöille, joilla puolison menetyksestä on aikaa vähintään vuosi, mutta enintään noin kaksi vuotta.

”Ryhmässä pohditaan virikemateriaalin ja tehtävien avulla elämää leskenä nykyhetkessä ja tarkastellaan muutoksia ja haasteita, joita leskeksi jääminen on aiheuttanut ja aiheuttaa elämän eri osa-alueilla. Yhdessä keskustellen etsitään omaa tapaa elää muuttuneessa elämäntilanteessa, pohditaan arjessa selviytymistä ja opetellaan tunnistamaan omia tunteita ja tunnetarpeita. Vertaistuki, omien voimavarojen löytäminen ja voimia vievien tekijöiden tunnistaminen antavat uusia suuntaviittoja ja auttavat elämässä eteenpäin”, kertoo ryhmänohjaajana toimiva diakonissa Marketta Hyytiäinen.

Leskenlehti- ryhmän käyneet kertovat ryhmästä näin:

” Ryhmä teki hyvää, se tuki minua ja muutti elämääni, vaikkakin oman puolison kaipuu yhä tulee aaltoina kohti. Ymmärsin, että kaikki kokevat esimerkiksi yksinäisyyden tunteita. Sain huomata, että omat ajatukset olivat paljon samanlaisia kuin toisilla.”

”Sain uusia tuttavia.” Oli kiva kuulla toisten ajatuksia.”

”Vertaisten kanssa oleminen ja heidän kuuntelemisensa oli hyvää. Heidän kanssaan asioiden puhuminen menee perille.”

”Tehtävät olivat yllättävän toimivia ja pistivät ajattelemaan ja pakottivat miettimään asioita ja löytämään uusia näkökulmia. Eteenpäin suuntautumisen painottaminen elämässä on tärkeää.”

” Toivon, että tätä työtä jatketaan, sillä nyt on levollisempi olo, on tullut myös viisautta kuunnella itseä. Opettelen nauttimaan yksin niistä asioista, joita ennen teimme puolison kanssa yhdessä ja olen huomannut, että ne ovat minullekin tärkeitä. Olo on jo toiveikas tulevaisuuden suhteen.”

Syksyn Leskenlehti -ryhmä alkaa perjantaina 14.10. Ryhmä on maksuton vertaistukiryhmä eikä edellytä seurakuntaan kuulumista. Osallistujilta toivotaan kaikkiin viiteen kokoontumiskertaan sitoutumista. Ryhmä kokoontuu perjantaisin klo 10-12 Keravan seurakuntakeskuksen takkahuoneessa. Ryhmän ohjaajana toimii diakonissa Marketta Hyytiäinen, jolta saat myös lisätietoja ryhmästä. Ilmoittautumiset 7.10. mennessä p. 0400 378 146 tai marketta.hyytiainen@evl.fi.