Uutislistaukseen

Keravan kirkko toimii tänäkin vuonna Tiekirkkona

ilmakuva Keravan kirkosta.

Keravan kirkko toimii tänäkin vuonna Tiekirkkona ja on avoinna 5.6.-4.8. arkisin klo 12-18 ja viikonloppuisin tilaisuuksien yhteydessä. Tiekirkkoa pitävät avoinna nuoret tiekirkkopäivystäjät. 

Tänä kesänä uutuutena Tiekirkossa nautitaan kesäisistä musiikkihetkistä keskiviikkoisin klo 12. Lyhyissä musiikkihetkissä kuullaan seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia, niin musiikin ammattilaisia kuin pitkällä olevia harrastajia. 15-20 minuuttia kestäviin musiikkihetkiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja Keravan kirkosta
Virtuaalikirkkokierros kirkkoherran johdolla

Tiekirkot tarjoavat kesällä viilennystä ja pysähdystä matkailijoille

Keravan kirkon lisäksi yli 260 muutakin kirkkoa pitää ovensa auki kesällä ja monissa kirkoissa on paikalla kesäopas kertomassa kohteesta. Kirkot ovat rauhallisia ja toisenlaisia taukopaikkoja, joissa voi pysähtyä matkaa tehdessä. Tiekirkot kutsuvat paitsi ihailemaan arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita nähtävyyksiä, myös hiljentymään. Tiekirkkoina toimii sekä luterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. 
Tiekirkkoon saa tulla aukioloaikoina vapaasti ja matalalla kynnyksellä ihailemaan ainutlaatuista historiaa ja tunnelmaa. Tiekirkkotoimintaa koordinoiva Sanja Fält vinkkaa: “Meillä on valtavasti upeita kohteita, jotka ovat täynnä mitä ihmeellisempiä tarinoita. Toivon, että ihmiset löytäisivät omat suosikkinsa Tiekirkkojen valikoimasta.”  

Omalle reitille osuvat kirkot löytyvät helposti tiekirkot.fi -sivulta. Sivuston karttaan voi syöttää matkan lähtö- ja päätepisteen ja tarkastella matkan varrelle osuvia kirkkoja. Samalta sivulta voi tarkistaa myös Tiekirkkojen tarkat aukioloajat. 

Mitä Tiekirkot ovat? 

Tiekirkot ovat pääteiden varsilla olevia kirkkoja, jotka pitävät ovensa auki kesällä ja näin tarjoavat levähdyspaikan matkailijoille aina kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti. 
Ensimmäiset Tiekirkot avautuivat Suomeen 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan laajentunut koko Suomeen. Mukana on sekä evankelisluterilaisia että ortodoksisia kirkkoja.

 

Asta Koponen
Asta Koponen
pappi
PL 134
04201 Kerava

Olen kiinnostunut parisuhteen hyvinvoinnista. Olen kouluttautunut Solmu-neuvojaksi ja -ohjaajaksi. Olen mielelläni tukena, jos parisuhteessa on ongelmia tai niiden syntymistä halutaan ennaltaehkäistä.

9.6.2023 09.41