Uutislistaukseen

Tiekirkko avoinna Keravalla

1.6.2017 14.25

Noin 260 Tiekirkkoa etelästä pohjoiseen avaa jälleen ovensa kesäteillä kulkevien iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti.

Lähialueella tiekirkkoina toimivat Keravan ja Tuusulan kirkot. 

Keravalla Tiekirkko avaa ovensa nyt ensimmäistä kertaa. Tiekirkko nähdään seurakunnan strategian mukaisena toimintana, jossa pyritään siihen, että kirkosta tulisi aidosti seurakuntaelämän keskus. Toiminnan jatkoa ja kehittämistä arvioidaan tämän kesän kokemusten perusteella. Keravan kirkko on avoinna 12.6.-18.8. arkisin klo 9-14. Paikalla on pappi tai joku muu työntekijä. Kirkossa pidetään joka päivä hartaus klo 12. Aamulla tarjolla on myös aamukahvit.

Tuusulan kirkko on toiminut tiekirkkona jo usean vuoden ajan, vierailijoita kesän aikana käy keskimäärin reilut 1700 henkilöä. Tuusulan kirkko on avoinna 5.6.-13.8. arkisin klo 10-18 ja sunnuntaisin klo 12-18. Kirkossa on paikalla opas, joka kertoo mielellään kirkon esineistöstä ja historiasta.

Tiekirkkoon voi tutustua itsekseen, ohjatusti tai jaossa olevan esitteen kanssa. Kummassakin kirkossa on yleisö-WC, Keravalla on lisäksi tarjolla myös juotavaa.

Tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.

 

Mitäpä jos tänä kesänä kiertäisit kirkkoja teemoittain?

Kesän 2017 Tiekirkkojen uutuusteema keskittyy Josef Stenbäckin suunnittelemiin kirkkoihin. Stenbäck tunnetaan tuotteliaimpana suomalaisena kirkkoarkkitehtina, joka suunnitteli 35 kirkkorakennusta ympäri maata. Stenbäckin suunnittelemista kirkoista tiekirkkoina toimivat muun muassa Kemin kirkko, Mikkelin tuomiokirkko sekä Kotkan kirkko.

Ahkerille kotimaan kiertäjille on tarjolla myös satakunta lasimaalauskirkkoa tai yli 30 keskiaikaista kivikirkkoa. Tiekirkkojen listalla on myös muutama Alvar Aallon luomus. Menneiden vuosisatojen puusepäntaitoja voi ihastella lukuisissa puisissa kirkkorakennuksissamme.

 

Bongaa Tiekirkkoauto ja osallistu kesäkisaan

Kesällä 2017 tien päällä tai kesätapahtumissa, kuten asuntomessuilla ja SuomiAreenassa, voi törmätä värikkääseen Tiekirkkoautoon, josta kannattaa napata kuva ja osallistua samalla kuvakilpailuun. 20.8. mennessä tunnuksella #tiekirkot jaettu kesäautokuva osallistuu kilpailuun, jossa palkintoina on matkapuhelin. Kilpailu pyörähtää käyntiin 1.6. ja jatkuu 31.7.2017 asti.