Uutislistaukseen

Neulo naiselle ammatti

7.7.2017 16.38

Novita Oy ja vapaaehtoisverkosto Naisten Pankki käynnistävät Naisten Pankin 10-juhlavuoden kunniaksi yhteistyön, jonka tavoitteena on kerätä varoja kehitysmaiden naisten koulutukseen ja auttaa heitä yrittäjyyteen.  

Novita tekee Naisten Pankille oman neulelangan, joka on osa Novita 7 Veljestä -tuoteperhettä. Raitalanka toistaa Naisten Pankin logon värejä, ja yhdestä kerästä syntyy villasukat. Uutta lankaa pitäisi olla saatavilla Novitan jälleenmyyjiltä ja Novitaknits.com -verkkokaupasta heinäkuussa.

Langan myynnistä saadulla lahjoituksella annetaan kehitysmaan naisille mahdollisuus elättää itse oma perheensä, saada koulutusta tai apua oman yrityksen perustamiseen. Novita lahjoittaa jokaisesta vuonna 2017 Suomessa ostetusta kerästä Naisten Pankille 50 senttiä.

”Suomessa on vahva neulomisen kulttuuri ja neulomme todennäköisesti eniten maailmassa asukasta kohden laskettuna. Valitsemalla Naisten Pankin Novita 7 Veljestä -langan voi neuloa naiselle Ammatin. Neulominen tekee hyvää mielelle ja keholle, se on tutkitusti rentouttava harrastus, jonka hyvänolon vaikutuksia tänä päivänä verrataan jopa joogaan tai mindfullnesiin. Neulominen luo myös yhteisöllisyyttä, joka parhaimmillaan yhdistää neulonnan harrastajat yhdessä osallistumaan hyväntekeväisyyteen, kertoo Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen.

Myös Naisten Pankissa uusi yhteistyökumppani on otettu ilolla vastaan.

”Olen todella iloinen Novitan ja Naisten Pankin yhteistyöstä. Naisten Pankki tekee töitä, jotta kehitysmaiden naisten unelmat toteutuisivat. Naistenpankkilaiset keräävät varoja myös neulomalla ja virkkaamalla. Lanka yhdistää meidät”, sanoo Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen.

#NeuloNaiselleAmmatti #NaistenPankki #novitaknitsNeul