Kirkolliskokoukseen ehdolla yli 700 ehdokasta

24.11.2015 15.01

Ensi helmikuussa järjestettävien kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelu on päättynyt. Kirkolliskokoukseen on ehdolla yhteensä 492 maallikkoa ja 221 pappia eli yhteensä 713 ehdokasta. Neljä vuotta sitten vaaleissa oli ehdokkaita yhteensä 777. Kirkolliskokoukseen valitaan hiippakunnista 96 edustajaa, joista 32 on pappeja ja 64 maallikoita.

Ehdokkaista naisia on 312 ja miehiä 401.  Ehdokkaiden keski-ikä on 52 vuotta. Nuorin ehdokas on 18-vuotias ja iäkkäin 77-vuotias.
Eniten ehdokkaita on Helsingin hiippakunnassa. Siellä ehdolle on asettunut 121 henkilöä.

Tiedot perustuvat hiippakunnista kerättyihin alustaviin, epävirallisiin tietoihin. Hiippakuntien vaalilautakunnat vahvistavat ehdokaslistat 15.12. mennessä. Välilliset vaalit käydään kussakin yhdeksässä hiippakunnassa. Hiippakunnat ovat päivittäneet vahvistamattomat ehdokaslistansa omille verkkosivuilleen. Keravan seurakunta kuuluu Espoon hiippakuntaan, jonka ehdokaslistoihin voi tutustua täällä.

Tiistaina 9. helmikuuta 2016 äänestävät vuoden 2014 seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen ja maallikkojäsenet hiippakuntavaltuustoihin. Hiippakuntien papit puolestaan äänestävät pappisedustajat ja -jäsenet näihin toimielimiin.

Sekä kirkolliskokoukseen että hiippakuntavaltuustoihin valitaan maallikko- ja pappisjäsenet neljäksi vuodeksi. Uusi toimikausi alkaa 1.5.2016 ja kestää 30.4.2020 asti.

Kirkon tiedotuskeskus kokoaa kirkolliskokousvaalien ehdokkaista oman verkkosivuston, jossa ehdokkaat esittäytyvät. Vaaligalleria julkistetaan tammikuussa.