Uutislistaukseen

Raamatun historia käsin kosketeltavaksi

Eero Junkkaala.

Eero Junkkaala tulee vieraaksi Senioritiistaihin 28.1. Kuva Sari Savela

Keravan seurakunnan suositut Senioritiistait jatkuvat. 28.1. Keravan seurakuntakeskukseen saapuu vieraaksi teologian tohtori Eero Junkkaala. Hänen aiheensa on Arkeologiaa pyhällä maalla – löytöjä vuosien varrelta. 

”Israelin arkeologiassa kiehtoo menneisyyden tutkimisen lisäksi se, että monet löydöt liittyvät Raamatun historiaan. Se tulee ikään kuin käsin kosketeltavaksi. Jotkut saattavat nykyään ajatella, että Raamattu on eräänlainen satukirja, vailla todellista historiallista pohjaa. Kaivaustyön tuloksena löytyy kuitenkin paljon aineistoa, joka osoittaa, että Raamatussa kuvatut tapahtumat ovat todella tapahtuneet. Keravalla näytän kuvia ja kerron hiukan siitä, miten arkeologiaa tehdään. Esittelen myös joitain tärkeimpiä löytöjä ja kerron, mitä siellä nyt tapahtuu”, valottaa Eero Junkkaala Senioritiistain aihetta. 
Eero Junkkaala on tehnyt Israelissa arkeologisia kaivauksia 20 kesänä. Hän on tehnyt Raamatun arkeologiaan liittyvän väitöskirjan ja olen kirjoittanut useita aiheeseen liittyviä kirjoja.

Kaikille avoin ja maksuton Senioritiistai aloitetaan 28.1. Keravan seurakuntakeskuksessa (Papintie 6) lounaalla (7 euroa) ja seurakunnan tarjoamilla pullakahveilla kello 12. Luento alkaa noin kello 13.15 heti Keravan musiikkiopiston opiskelijoiden musiikkihetken jälkeen. 

20.1.2020 11.41