Uutislistaukseen

some17032020.jpg

Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa verkon välityksellä

17.3.2020 11.07


Valtioneuvoston 16.3.2020 tekemien linjausten pohjalta evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat laatineet seurakunnille jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia koronavirusepidemian aikana koskevat ohjeet. Näiden ohjeiden perusteella myös Keravan seurakunnassa sunnuntain jumalanpalvelukset pidetään jatkossa siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset lähetetään verkon välityksellä. Kerromme loppuviikosta verkkosivuillamme, miten ja missä jumalanpalvelus on katsottavissa. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu etäyhteyksin niihin osallistuvista. Tiistain ja torstain viikkomessuja ei toistaiseksi järjestetä.  

 Keravan kirkko on auki jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.   Piispojen mukaan hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia. He korostavat, että tämä ei ole yleisötilaisuus. 

 Myös kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Ohjeistuksen mukaan yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Haudalla tapahtuvaa siunaamista suositaan. On mahdollista harkita sitä, että muistotilaisuus järjestetään suurempana tilaisuutena myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua. 

Diakoniavastaanoton puhelinpäivystys on avoinna arkipäivisin klo 9-12, p. 0400 378 138. Taloudellinen avustaminen hoidetaan puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.  

Myös Keravan seurakunnan säännöllinen viikkotoiminta on tauolla eikä tilaisuuksia järjestetä. 

—  Haluan kirkkoherrana korostaa yksittäisten tekojen merkitystä sekä jokaisen ihmisen tärkeää panosta yhteiseksi hyväksi ja heikkojen puolustamiseksi. Siksi on hyvin tärkeää, että kannamme vastuumme yhdessä ja sitoudumme näihin poikkeuksellisiin rajoituksiin kirkollisten toimitusten yhteydessä. Kymmenen henkeä on raja, jota noudatamme. Rohkaiskoon meitä myös Jeesuksen sanat: “Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään” (Matt. 18: 20)”, sanoo Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen. 

Kirkon viestinnän tiedotteen löydät verkosta.

Lisätietoja:   

Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen, p. 0400 378 046