jukka ja esa_L.jpg

Lauluillassa 7. helmikuuta Arkipäivän ihmeitä

3.2.2016 15.25

Pastori Jukka Pohjola-Pirhonen isännöi hengellisten laulujen ja sävelmien iltaa jo seitsemättä vuotta. Tänä keväänä lauluiltaa vietetään Pekka Simojoen laulujen parissa sunnuntaina 7. helmikuuta klo 18 Keravan kirkossa.

– Teemat illoissa ovat vaihdelleet. Vuosi sitten keskityttiin Jaakko Löytyn musiikkiin hänen viettäessään 60-vuotispäiväänsä, kertoo Jukka Pohjola-Pirhonen.

Löytty ja Simojoki lienevätkin tuotteliaimpia hengellisen musiikin säveltäjiä Suomessa. Simojoen käsistä on lähtenyt yli 600 hengellistä sävelmää. Nykyisessä virsikirjassa Simojoen sävellyksiä on viisi. Useissa sävellyksissä työparina on ollut sanoittaja Anna-Mari Kaskinen.
Monipuolinen ohjelmisto koostuu kokonaisuudessa Simojoen lauluista. Yksi lauluista, Arkipäivän ihmeitä, on noussut konsertin nimeksi. Se kuvastaa Pohjola-Pirhosesta hyvin laulujen sanomaa.

– Lauluista välittyy lohdutus: oli elämäntilanteesi mikä tahansa, sinua kannatellaan, kuten esimerkiksi laulussa Minä tulin sinua varten, joka on Erkki Lemisen runoon sävelletty.

Jukka Pohjola-Pirhosen mukana lauluillassa on kitaristi Esa Hakala. Kouluaikaiset ystävykset ovat musisoineet pitkään yhdessä, lauluilloissakin jo muutaman vuoden. Myös yleisö pääsee osallistumaan yhteislauluissa.

Lauluiltaan on vapaa pääsy, mutta siellä kerätään perinteisesti kolehti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Samana sunnuntaina käynnistyvän keräyksen kohteena on tänä vuonna nuorten syrjäytymisen ehkäisy Suomessa ja Ugandassa. Suomessa tuetaan nuorten elämänhallintataitojen kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Ugandassa tuetaan nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa.

Arkipäivän ihmeitä – hengellisten laulujen ja sävelmien ilta su 7.2. klo 18 Keravan kirkossa, Papintie 2. Vapaa pääsy, kolehti Yhteisvastuulle.