Uutislistaukseen

Pyhäinpäivänä syttyvät kynttilät

kynttilöitä pimeässä.

Lauantaina 31.10. vietetään pyhäinpäivää, josta on Suomessa muodostunut kaikkien vainajien muistopäivä. Muistamme rakkaitamme rukouksin ja sytytämme kynttilän. Kynttilän voi sytyttää haudalla, hautaismaalla olevalla muualle haudattujen muistomerkillä tai kotona. Mobiilikirkossa kynttilän voi sytyttää myös virtuaalisesti. Sosiaalisessa mediassa pyhäinpäivän tunnelmia voi jakaa tunnuksella #sytytänkynttilän. Lue lisää pyhäinpäivästä. 

Pyhäinpäivän tapahtumat Keravalla

Pyhäinpäivän messu ja karjalaisten kirkkopyhä klo 10 Keravan kirkossa. Messun toteuttavat liturgi Chris Montgomery, saarna Asta Koponen (Chrisin lukemana), avustava pappi Samuli Koivuranta, kanttori Janne Kaksonen. Keravan Karjalaseuran puheenjohtaja Jaakko Lyytikäinen ja hallituksen jäsen Päivi Miinin lukevat lukukappaleet. Mukana Karjalakuoro, joht. Lotta Pettinen-Diaby. Kukkien lasku Karjala-kivelle klo 9.45. Messu on katsottavissa verkkosivuilla www.keravanseurakunta.fi ja Facebookissa "Keravan seurakunta". 

Pyhäinpäivän hartaudet järjestetään klo 15 ja klo 16 hautausmaan siunauskappelissa. Mukana pappi Chris Montgomery ja kanttori Janne Kaksonen. Hautausmaalle järjestetään myös bussikuljetukset. Bussi 1  Bussi 2

Koronavirustilanteen takia pyhäinpäivän iltakirkko järjestetään tänä vuonna vain kutsutuille kutsun kellonajan mukaisesti klo 17 ja klo 18.30. Vaikka turvaetäisyyksien säilymisen takia osallistujamäärää kirkossa joudutaan rajoittamaan, tilaisuus järjestetään kuitenkin arvokkaasti, kuten ennenkin.  

Muistutamme, että tilaisuuksiin voi osallistua vain terveenä. Turvavälien säilymisen takia tilaisuuksissa on rajoitettu osallistujamäärä. Pyydämme huolehtimaan käsihygieniasta, noudattamaan turvavälejä ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä THL:n ohjeen mukaisesti.

Poismenneitä läheisiä ei muisteta ainoastaan pyhäinpäivänä, vaan muistot ja kaipaus ovat läsnä ihmisen jokapäiväisessä elämässä. Seurakunta haluaa olla tukena menetyksen keskellä – oli kyseessä arki tai juhla. Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät, ovat aina käytettävissä keskusteluun ja surun jakamiseen.

Yhteystiedot

Keravan hautausmaa

Sururyhmä itsemurhan tehneiden omaisille

2020-10-22 12:09:00.0